40 + in Brabant

James en ik vieren een paar dagen vakantie in Eersel (Brabant) waar we genieten van een heerlijk huis, veel zon, regelmatig zwemmen en drie keer per dag wandelen. De twee honden des huizes zijn inmiddels gruwelijk verwend door ons en mogen nu ook al op bed liggen. Oei. Vorig jaar hebben we ook een week op dit huis gepast en het lijkt een traditie te worden. Niet slecht. Ik ben inmiddels alweer twee dagen 40 en dit voelt heerlijk. Toen ik drie dagen geleden nog 39 was, voelde dit ook heerlijk dus het schuift gewoon op. Ik draag ook nog steeds een bikini en alhoewel die niet goed blijft zitten als ik duik, voelt ook dít nog steeds heerlijk. Ik lig voor mijn doen veel onder water en dit is exceptioneel. Ik ben geen vis, laten we het hierop houden, en ook nooit geweest, zolang ik mij kan herinneren. Ik kan niet zonder mijn neus dicht te houden onder water, heb geen idee wat ik met mijn ademhaling moet doen en ben als de dood voor water in mijn neus. Jaja, een triest gevalletje. Maar sinds ik in Engeland een “zwemles voor volwassenen” (a pool session)  gehad heb, ben ik erachter gekomen dat dit wel degelijk iets betekent. Vanwaar mijn angst voor water, en dan met name mijn weerstand om met mijn hoofd onder water te gaan. Sindsdien heb ik mij gecommitteerd om vrienden te worden met het water en geen betere plek dan het Eerselse zwembadwater. Mijn zus die hier was, gaf mij wat handige tips en sindsdien ben ik elke dag wat meer getransformeerd in een waterrat(je). En laat ik de onmisbare hulp van James niet vergeten, dé grootste vis in het water die ik ken. Vandaag heb ik voor het eerst ‘normaal’ gedoken (lees: zonder mijn neus dicht te houden). Mijn gehele bikini schoot alle kanten op toen ik weer vol enthousiasme naar boven kwam, maar dit mocht de pret niet drukken (en al helemaal niet die van James die dit heuglijke moment aan het filmen was). Ik kreeg vanmorgen een fimpje gewhatsupt van vriendin E. waarop haar tweeling aan het afzwemmen was voor hun A diploma. Ik zag ze duiken in het water en een stuk onder water zwemmen. Hoe ik ooit mijn diploma gehaald heb, het is me een raadsel. Wie weet met James als zwemleraar dat ik morgen met slag en wimpel voor de tweede keer kan afzwemmen. Het duiken lukt, nu nog het onder water zwemmen……

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares