Ambities en carrière

Er was een tijd dat ik dacht dat ik geen ambities had. Carrière maken? Neuh, zo’n tijger ben ik niet. Hierbij had ik als graadmeter de buitenwereld. Het hebben van een (bepaalde) baan, hogerop komen, hoogte van salaris, erkenning krijgen, een goedgevulde cv, ergens voor gaan, stappenplan, iets bereiken, promotie maken, goeie pensioenopbouw, logische keuzes maken (die goed voor je cv zijn), wat langer op één plek werken en het op een bepaalde leeftijd ‘gemaakt hebben’. Termen waar ik nooit iets mee had en ook geen enkele ervaring mee heb. Terwijl ik wel degelijk heel veel gedaan heb. Totdat iemand ooit een keer tegen mij zei: Mariette, jij maakt in je binnenwereld carrière. Dat is nu misschien niet altijd zichtbaar in de buitenwereld, maar jij maakt wel degelijk carrière. En zo is het maar net. Mijn ambities liggen, samen met mijn carrière, in mijn binnenwereld. Soms zijn de dingen niet helemaal zichtbaar voor het blote oog, of niet meetbaar, tastbaar of voor het verstand te begrijpen, maar zijn ze er wel degelijk. Ok, ik trek geen volle zalen met mijn gatenkaas cv, en er is mij tijdens sollicitaties vaak gevraagd of ik toevallig binnenkort weer op reis ga, en de keuzes die ik gemaakt heb zijn verre van logisch te noemen. Maar waar gaat het dan eigenlijk om, vroeg ik mij vandaag af, dit naar aanleiding van een gesprek met LOF magazine. Over ambitieuze vrouwen aan de top, die ook nog kinderen hebben en een maatschappelijke functie vervullen. Ik word al moe als ik het hoor. Ik vraag me dan toch af of we als vrouwen niet teveel van onszelf vragen. Een grote ambitie van mij is de reis naar binnen, het wakker worden en je ontdoen van bagage, waardoor je weer écht kan zijn wie je bent. Ik ervaar nu dat ik steeds meer de vruchten pluk van mijn innerlijke carrière, van de onlogische keuzes die ik gemaakt heb en van al die momenten waarbij ik stil ben geweest, heb gereisd en mijn hart heb gevolgd. Het is tijd voor de tijger in mij!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares