Avondje van Sinterklaas

Gisteravond hebben James en ik Sinterklaas gevierd bij mijn familie. Na de nodige dicht stress (ik had een behoorlijke dichtersblock..) zijn we naar Wassenaar afgetuft waar het een ouderwets avondje Sinterklaas was, met zingen, aanbellen, kids bezighouden zodat iedereen z’n kado’s in het huis kan verstoppen en uiteindelijk de zak met alle pakjes voor de deur. Het blijft fascinerend dat die kids erin trappen (en ik dus vroeger ook…). Zelfs als ik nog even wat bij mijn eigen gedicht erbij schrijf, en mijn neefje vraagt huh, wat doe je Tante Jet, kom ik er met een enorme smoes vanaf. Arm kind….zó jong, en nu al zo extreem voorgelogen. De surprises waren dit  jaar wat groot uitgevallen (James had uiteraard de grootste gemaakt, waar ik in de middag even jaloers op was) dus paste het meeste niet in de zak. Aangezien wij gaan verhuizen en nu flink aan het opruimen zijn, is Sinterklaas een fantastische gelegenheid om je van al je meuk te ontdoen. Wij hebben alles, ook onze eigen surprises, ‘per ongeluk’ bij mijn ouders laten staan, zodat we met vrij lege handen weer naar huis gingen. Vanavond is de schoonfamilie aan de beurt. Daar is het altijd iets rustiger en met wat minder gegil en gekrijs, óók best fijn….En met gourmetten, mijn favoriet. Ik zie er altijd vantevoren best tegen op, zo’n vol weekend vol Sinterklaasgeweld, maar het blijft toch wel erg leuk. Morgen nog één keer mijn schoen zetten, voordat die goeie ouwe man weer voor een jaar naar Spanje vertrekt. Ik stop er dit keer een verlanglijst(je) in, je weet maar nooit. Ik ga nu even kijken in welke schoen het meeste past….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares