B & B spelen

Ik dacht, wat ze in Engeland kunnen, dat kan ik zelf ook in Watergraafsmeer. Vanaf vandaag ga ik Bed & Breakfast spelen, en wel in mijn eigen appartement dat sinds half mei leeg staat. James had mij via een collega van hem geattendeerd op http://www.airbnb.com/rooms/133521, een site waar je je huis of een kamer kan aanmelden als slaapoptie voor mensen die een paar dagen of langer in Amsterdam zijn. Ik heb een tijdje terug mijn eigen profiel aangemaakt (zie link) met foto’s en een omschrijving van mijn huisje en mensen kunnen mij een berichtje sturen als ze interesse hebben. In het begin hoorde ik niets dus dat interpreteerde ik als ‘niemand heeft interesse’. Niets was echter minder waar… want toen ik na een paar dagen in mijn junk inbox van hotmail keek, zaten daar allemaal mailtjes met vragen over de beschikbaarheid van mijn appartement….De interesse is dus groot! Dat uitte zich even in een hieperdepiep moment. Nu ik terug ben uit Engeland zit ik er bovenop en houd ik alles goed bij. Zoals James zegt, je hebt een eigen winkeltje en zo voelt het ook. Ik heb nu mijn eerste echte reservering en ik ontmoet hun einde van de dag. Leuk! Het voelt alsof er vrienden langskomen. Ik ga straks met een tas vol spullen die kant op, waaronder stroopwafels en kersen, en nog twee handdoeken. Ja, ik wil het natuurlijk wel goed doen hè….De gastvrouw in mij wordt heerlijk aangesproken. Ze blijven twee nachten slapen. Het is een jong stel uit Amerika dat deze zomer op toernee is door Europa met hun akoestische muziek. Aangezien mijn appartement verder leeg is omdat ik er zelf niet woon, voelt het wel goed om het hier en daar een beetje op te leuken. Ik heb al wat mailcontact met ze gehad en het is dan ook weer een prachtige ervaring hoe alles energie is. Je voelt aan de mails of het goed voelt of niet. Het aangename aan dit alles, is dat ik er ook nog voor word betaald. Het geld wordt morgen gestort. Ik voel me helemaal senang in deze rol van gastvrouw, die me op het lijf geschreven is. Ik mag ervoor waken die ik niet ga uitblinken in deze rol, dus koekjes, brood en taart bakken laat ik achterwege…Ik mag leren dat mijn huisje en mijn aanwezigheid nu goed genoeg zijn. Ontbijt sla ik ook over, zo lekker als de Engelsen dat doen, dat ga ik niet eens proberen……

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares