Bij de kapper!

Vanmiddag had ik een kappersafspraak bij een nieuwe kapper in de Jordaan (http://www.simadown.com) met, jawel, mijn groupon kortingsbon (voor 19 euro wassen, hoofdmassage, knippen en föhnen). Koopje, vind je niet? Ik besteed zeer weinig aandacht aan mijn haren, laat ik dit alvast verklappen. Ik heb haren, dat weet ik, en die laat ik over het algemeen rustig hun gang gaan. Zodra ik mijn haren echter in een paardenstaart of klip ga dragen, dan weet ik: kappers alert. Dan moet ik echt nódig naar de kapper. Dus vandaag kwam ik met ietswat vieze haren (het wordt toch gewassen denk ik dan) in een paardenstaart de kapper binnen, om er vervolgens met een ontplofte haardos uit te lopen. Lente, here I come! Mijn krullen zijn van moeder natuur, maar die komen niet altijd tot hun recht, zeg maar gerust niet, behalve als ik van de kapper vandaan kom. De kapster (uit Roemenië, dus we spraken engels) was erg geinteresseerd in mijn kappersbezoek/haren verleden, de producten die ik gebruik, wat ik zoal doe aan mijn kapsel, kortom, mijn relatie met mijn haren. Of ik de naam wist van mijn conditionor die ik gebruik? Geen idee. Wat was de naam van mijn vorige kapper? Geen idee. Hoe vaak ik het was, met welke shampoo, of ik mousse gebruik, spray dan misschien, hoe föhn ik het, gebruik ik een diffuser (een wat?), en hoe lang ik ’s morgens in de spiegel kijk en met mijn haren bezig ben…mmm, minder dan een minuut zei ik, nee, wacht, dat is teveel, 30 seconden? Er zijn dagen dat ik helemaal niets doe en gewoon zo naar buiten loop. Grote stilte. Toen kregen mijn haren enorm veel complimenten en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Vervolgens hadden we het nog even kort over roos, wat doe je eraan, hoe vaak was je je haar per week, wel of geen olie gebruiken, dun haar, dik haar, blond haar en de zon, wel of geen highlights en welke producten zijn haar favoriet. Na een uur haren geklets en geknip liep ik met een geheel nieuwe coup en heel tevreden de kapper uit, a new woman. En terwijl ik naar huis fietste, bekroop mij het idee dat iedereen naar me keek en dacht: “zooo, kappertje gepakt mevrouwtje?”. Toen ik thuis kwam, werd ik warm onthaald door James die, uiteraard, meteen zag dat ik naar de kapper ben geweest. Maar ja, das ook niet zo moeilijk, met zo’n metamorfose…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares