Bij de kassa

Mevrouw, zal ik u even helpen met uw boodschappen? Ik sta in de rij bij de Appie en achter mij staat een prachtige vrouw van rond de 80, maar met een levendigheid van iemand van 50. Haar boodschappen liggen in het mandje van haar rollator. Met veel aandacht leg ik haar boodschappen op de band en het heeft iets van een schilderij. Ze kijkt me glimlachend aan en zegt: ziet er gezond uit, heh?! Zeker zeg ik, terwijl ik naar haar uitgestalde boodschappen kijk. Dat ziet er zeker gezond uit, alhoewel er wel wat dingen tussen zitten die ik niet eet. Oh, zegt ze nieuwsgierig, wat dan? Nou, die potten kwark en yoghurt, die eet ik niet. Waarom niet, vraag ze. Ik eet geen lactose zeg ik. Oh, dat ken ik niet, zegt ze. Dat zit in zuivelproducten leg ik uit. Mijn darmen vinden dat niet fijn. Oh wat interessant, zegt ze, ik eet al mijn hele leven zuivel maar ik heb altijd last van mijn darmen. Nou, zeg ik, dan zou u kunnen overwegen om een een tijdje geen lactose te eten. Is dat voor u in een laboratorium gemeten, van die lactose? Nee, zeg ik, ik heb mijn eigen laboratorium en ik wijs naar mijn lichaam. Ze begint te lachen. Daar kan geen wetenschap tegenop, zeg ik. En wat eet je nog meer niet dan, vraagt ze. Ik eet ook geen gluten, dat is vrijwel alles waar tarwe in zit. Oh, zegt ze, wat interessant. Ja, dan blijf ik me lekker licht voelen. Terwijl ik betaal en mijn boodschappen pak, zegt ze nog iets, maar ik versta haar niet. Ik loop weer terug en ze zegt dat ze graag meer zou willen weten. Nou, dan belt u mij toch gewoon een keertje. Echt waar, zegt ze. Tuurlijk, ik ben daarbij ook nog voedingsdeskundige dus ik praat graag over voeding. Nu begint ze echt te stralen. Ik geef haar mijn kaartje en zeg dat ze me ook kan mailen, of mailt u niet? Natuurlijk mail ik, zegt ze. We geven elkaar een hand, ze stopt mijn kaartje in haar portemonnee en roept: ik ga je bellen. U mag me ook bellen én mailen, zeg ik. Dat is goed roept ze, ik wil je nog van alles vertellen en vragen. Een dag vol met bijzondere ontmoetingen vandaag en het mooie is, geen enkele ontmoeting is voor niets. Mensen komen altijd met een reden op je pad.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares