Bij je zijn

Ik had in Engeland een mooie gedachte onder de douche. Ik dacht aan James (dat is op zich natuurlijk al mooi…) en toen kwam de zin “Ik hoef niet bij je te zijn om bij je te zijn” in me op. Ik kon die woorden heel sterk voelen, want ze zijn heel erg waar. Ik hoef namelijk ook niet bij iemand te zijn om bij die iemand te zijn. Ik hoef geen stoel te hebben om naast iemand te zitten of een afspraak te hebben om bij iemand te zijn. Soms, zoals vandaag, komt dan toch weer die hardnekkige overtuiging naar boven dat ik toch echt even die of die moet bellen want die heb ik al zo lang niet gesproken of gezien. Maar is dat dan wel zo, vraag ik me nu af. Zijn we niet heel vaak bij elkaar, juist op die niet geplande  momenten, juist op die momenten die niet in onze agenda’s staan. Volgens mij ben ik heel vaak bij je, ook als je me niet ziet en ook als ik niet bel.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares