Bloemkoolborsten

Beste mensen van New York Pizza,

Terwijl de media volstaan met meldingen van verkrachting, seksueel geweld, seksuele intimidatie op werk, een miljardair die van jonge meisjes houdt, de #metoo beweging in volle gang is, en in een tijd waarin opgroeiende meisjes zich ongemakkelijk voelen dat hun borsten groeien omdat ze dan meer de aandacht trekken van mannen, waarin we een wereldleider hebben die vrouwonvriendelijk is en wordt beschuldigd van verkrachtingen, waarin we ons steeds meer inzetten voor de gelijkheid van mannen en vrouwen, het merendeel van de vrouwen zich onveilig voelt op straat, vrouwen worstelen om werkelijk hun vrouwelijke kwaliteiten te leven, porno hoogtij viert en daarmee een verwoestende impact heeft op de onderlinge intimiteit en er steeds meer aan sexting wordt gedaan onder jongeren, leek het jullie een goed idee om foto’s in bushokjes te plaatsen van een naakte vrouw met twee bloemkolen voor haar borsten en een ‘kijk mij eens sexy zijn’ mond met de tekst: ‘Zo lekker kan bloemkool zijn’.

Dat bloemkool lekker kan zijn, daarover zijn de meningen verdeeld, maar dat is niet de reden dat ik jullie schrijf. In een tijd waarin zoveel speelt, achter gesloten deuren en daarbuiten, in de relatie tussen mannen en vrouwen, bij de volgende generaties, die continu worden blootgesteld aan dergelijke beelden vraag ik me af met welke intentie jullie deze campagne zijn gestart? Tuurlijk, ik weet dat het uiteindelijk altijd om geld gaat en dat jullie graag willen dat jullie nieuwe pizza met bloemkoolbodem verkocht gaat worden. Logisch. Maar waar is jullie verantwoordelijkheid? Welk signaal geven jullie af met deze foto, wetende dat ook jonge kinderen hierlangs lopen? Deze foto doet vrouwen én mannen tekort, en dan heb ik het nog niet eens over de borsten.

Ik moet denken aan een quote van Einstein:

“De wereld is een gevaarlijke *  plek om te wonen; niet vanwege de mensen die kwaad willen, maar vanwege de mensen die daar niets tegen doen.” 

* vrouw- en borstonvriendelijke

Mijn vraag is dan ook: waarom doen we niets tegen dergelijke campagnes en laten we deze nog steeds toe in het straatbeeld? Medewerkers van New York Pizza, waar zijn jullie? Gemeente Amsterdam, waar ben je? Iedereen die pizza koopt bij New York Pizza, waarom blijven jullie daar kopen? Alle modellen van Nederland: waarom zeg je ‘ja’ tegen een dergelijke klus? Alle mannen en vrouwen van Nederland, waarom accepteren wij dit?

Ik ben momenteel niet op zoek naar een marketingfunctie, maar mochten jullie behoefte hebben aan een creatieve heartstorm om jullie nieuwe pizza in de markt te zetten, neem gerust contact met me op. Echt, dat kan ook zonder bloemkoolborsten.

Hartelijke groet,

Mariette

 

 

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares