Boerenkool

Oooh, hebben jullie verse boerenkool, roep ik verrukt als ik onze lokale biowinkel binnenloop voor mijn gluten en lactose vrije bouillonblokjes. Ja, net vers binnengekomen, zegt de jongen die daar werkt. Wat heerlijk, zeg ik, dan kan ik eindelijk boerenkool chips maken. Hij vult een zakje voor mij en ik loop vreugdevol naar de kassa. Ik wil al weken boerenkoolchips maken, maar er is nergens op IJburg verse te vinden. Ik eet geen stampot, maar vind boerenkool wel super lekker. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden met deze groente, waaronder dus stukjes grof gesneden boerenkool in de oven, besprenkelen met olijfolie, chili, kerrie en peper en dan op 150 graden in de oven voor 15 minuten. Na een half uur ben ik terug in de winkel, ik heb besloten om voor de Living Inspirations avond boerenkool chips mee te nemen. Lekker heh, zegt de eigenaar van de winkel, waar ik regelmatig een kletsje mee maak. Ja, heerlijk. Kun je goeie stampot mee maken. Ik eet geen stampot zeg ik, ik maak er chips van. Ok. Heb je nog interesse in een vers geitenbolletje, die zijn in de aanbieding? Nee, dank je, ik eet geen kaas. Ok, en we hebben ook nog speciaal bier. Nee dank je, ik drink geen alcohol, antwoord ik. Oh echt, zegt de eigenaar, ik ook niet! Fijn heh, zeg ik. Ja, dat vindt hij ook, het maakt het leven een stuk eenvoudiger. Ik vraag hem waarom hij ervoor gekozen heeft om geen alcohol meer te drinken en zodoende hebben we een mooi gesprek. Hij vertelt dat hij gevoelig is voor verslavingen dus al lang geleden ervoor gekozen heeft om geen alcohol meer te drinken. Maar ja, ik drink wel veel koffie en ik rook. Ach ja, zeg ik, stap voor stap. Fijn dat soort momenten, waarin je even met elkaar iets deelt. Voor de boerenkool kom ik zeker terug, zeg ik, als ik weer naar buiten loop. Ik heb inmiddels vier zakken, ik vermoed dat ik voor vanavond wel genoeg heb…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares