Borsten

Ik weet niet hoe dit voor andere vrouwen is, maar even tussen jou en mij, ik heb nooit een bewust innige band met mijn borsten gehad. Ik ben me ervan bewust dat ik ze heb en daar houdt het geloof ik dan ook weer op. Ik stop ze in de ochtend in een bh waardoor ze ook nog optisch iets groter lijken en heel veel meer emotioneel en/of fysiek contact vindt er niet plaats. Ik heb geen ervaring met het moederschap en daarmee met borstvoeding geven, dus mijn borsten kennen die voedende functie (nog) niet. Ik kan me wel herinneren dat toen ik vorig jaar even zwanger was, hoe enorm sterk mijn borsten hierop reageerden en dat ik me zowaar, heel kort weliswaar, in een Dolly Parton lookalike transformeerde. Ok, rijkelijk overdreven, maar dit even voor het idee.
Waar staan borsten eigenlijk voor? Allereerst staan ze voor vrouw zijn en horen ook bij het vrouw zijn. Daarnaast kunnen ze een seksuele functie hebben. Aanraking van de borsten schijnt heel opwindend te werken,
maar ik geloof niet dat dit voor mij is weggelegd. En tenslotte hebben de borsten een voedende functie in geval van het moederschap. Als je kijkt naar mannen, dan staan voor veel van hen de borsten erg centraal. De grootte kan daarnaast een belangrijke rol spelen en derhalve fungeren de borsten ook als lustobject. Voor veel vrouwen is de grootte van hun borsten ook belangrijk. Voor sommige vrouwen geldt: hoe groter de borsten, des te meer vrouw ze zich voelen. Er zijn weinig vrouwen die zitten te wachten op borsten formaat theezak, laten we eerlijk zijn. Ik ken veel vrouwen die allerminst gelukkig zijn met hun borsten na hun zwangerschap en/of borstvoeding geven. Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe dimensie mogen ervaren waar borsten voor staan en hoeveel ongebrip er bestaat over dit enorm belangrijke lichaamsdeel van de vrouw. Ik heb toen mijn eerste borstmassage mogen ontvangen en dit was voor mij een geheel nieuwe ervaring. Ik had er veel weerstand op, voelde er in eerste instantie ook helemaal niets voor (ja hallo zeg, ik ga echt niet mijn borsten laten masseren, veels te intiem en confronterend), om uiteindelijk toch naar de vrouwenlezing van Marie Louise te gaan en tenslotte een massage te laten doen. Dit weekend was Marie Louise uit Australië er weer, en zij is een op en top vrouw, maar dan ook vrouwelijk vanuit binnenuit. Zij is een rolmodel van een vrouw die écht goed voor zichzelf zorgt. Fijn, want hier zijn er zó weinig van op deze wereld. Van haar heb ik geleerd dat borsten symbool staan voor zorgen voor (nurturing) en ongelofelijk veel spanning en hardheid opslaan  indien een vrouw niet goed voor zichzelf zorgt (en alleen maar voor anderen), teveel moedert en niet zelf voedend is. In Australië vinden steeds meer vrouwen met borstkanker de weg naar Marie Louise en haar collega’s en dit is goed nieuws. Nee, zij kunnen kanker niet genezen met een borstmassage maar het kan heel ondersteunend en helend zijn en inzicht geven in eigen patronen van niet goed voor jezelf zorgen. Daarbij werkt de massage ook preventief. Na vorig jaar was ik meteen verkocht en nu wil ik elk jaar. Vandaag mocht ik weer en het was wederom fantastisch. Het vraagt om totale overgave maar zodra ik dit doe, krijg ik er heel veel voor terug. Ik hoop dat er op den duur steeds meer vrouwen de weg zullen vinden naar deze vorm van healing voor je borsten. Zeker in een tijd waarin vrouwen zoveel van zichzelf eisen, met veel spanning en stress leven en we nog veel te leren hebben hoe we echt voor onszelf kunnen zorgen.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares