Broodje geitenkaas mét pesto graag

Vandaag was ik met vriendin J. in het Amsterdamse bos om mijn enorme krullenbos te laten wapperen en we gingen iets eten bij de geitenboerderij. Interessante geur trouwens, die geiten, maar dit even terzijde. Ik had een soep en vriendin J. wilde graag een broodje met (hoe verrassend) geitenkaas mét pesto. Nee, zei de vrouw achter de kassa, dat kan niet. We hebben alleen broodjes met brie én pesto. Oh zei mijn vriendin J. toen, zijn de broodjes al gemaakt dan. Nee, zei de vrouw achter de kassa, die worden vers gemaakt. Ok. Lekker. Maar waarom kan ik dan geen broodje geitenkaas met pesto krijgen. Nee, dat mag niet, het kan alleen met brie. Verbazing. Verontwaardiging. Huh? Toen zei vriendin J. dat ze anders wel iets extra’s wilde betalen, voor de pesto. Nee, dat was niet nodig, daar ging het namelijk niet om. Waar wel dan om, vroegen wij ons beide niet hardop af. Het was toen even stil en toen zei de vrouw achter de kassa dat voor deze éne keer, en dit is écht een uitzondering, want als we de volgende keer weer komen, dan mag het niet, ze wel een broodje geitenkaas met pesto wilde maken.! En dit komt niet van mij, dit komt van hogere hand, zei ze er nog snel achteraan. Wélke hand? Hallo, we staan op de geitenboerderij, overal kinderen,kneuterig, overal geiten, flesjes melk en geitenkaas, rood met wit geblokte kleedjes en fristi, wat nou hogere hand. Ik zei dat we graag gebruik wilden maken van deze uitzondering en vol verwondering gingen wij zitten. Wij hebben beide ervaring in de horeca en ik kan me nog goed mijn tostibakker carrière herinneren. Ja ja, ik ben van vele markten thuis. Een extra stukje ham erbij, plakje tomaat ertussen, likje mayo erbij, tuurlijk, krijg jij van mij lekker bij je tostie. Kletsje maken, oprechte aandacht en iets extra’s afentoe, dan komen alle klanten terug. Als ik de volgende keer naar de geitenboerdij ga, bestel ik zeker een broodje geitenkaas met extra veel pesto. Wat een droeftoeter zeg.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares