Chili i love you

Ik ben gek op chili con carne. James ook, die kan ik er echt héél blij mee maken. Mijn moeder maakte het vroeger vaak voor ons dus mijn liefde voor dit heerlijke gerecht gaat ver terug. Gisteren heb ik voor de tweede keer chili gemaakt deze week (het is niet alleen lekker maar ook oh zo makkelijk om te maken….) en dit keer heb ik het met lamsgehakt gemaakt. Dit koop ik bij de slager, want in de supermarkt verkopen ze het niet. In het verleden gebruikte ik nog weleens zo’n zakje met chili con carne kruiden maar die tijden zijn voorbij. Het is nu helemaal  à la Mariette, olé!

Zet een grote pan (ik gebruik de wok) op het vuur en doe hier de volgende ingrediënten in:
Beetje olijfolie of kokokolie
1 pond lamsgehakt, even bakken
Doe er een gesneden rode uit bij en een in ringen gesneden (wat kleinere) prei
Lekker veel kruiden, chilipoeder, zwarte peper, knoflook, zout, kurkuma, oregano, beetje kaneel, en je kan korianderpoeder of komijn erdoor doen.
Een theelepel sambal;
Dan de gesneden groentes erdoor:
Rode paprika
Twee of drie tomaten
Twee stengels bleekselderij
Wat koolraap (echt een aanrader erdoor, tip van mijn moeder)
Vervolgens twee blikjes tomatenblokjes erdoor en pas op het laatst twee blikjes kidney beans (die van de bio hebben geen toegevoegde suikers).
Last but not least: Veel liefde…

Alles heerlijk laten pruttelen op een niet al te hoog vuur en voilá, een grote pan met Chili. Met wat tortilla chips erbij en het feest is compleet. Nogmaals: Olé!

 

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares