Dansen alsof er niemand kijkt

Vanmorgen ging ik naar een voor mij nieuwe (power) yogales van een Amerikaanse vrouw die voor zes weken les geeft in de yogabarn. Pittige vrouw, en wat bleek na afloop, ook een pittige les. Waar vrijwel alle yogalessen overal hetzelfde beginnen, zittend op je matje, rustig, kleermakerszit en ogen dicht, gebeurde er vanmorgen iets heel verrassends. Iedereen zat dus zoals zojuist beschreven, keurig op zijn/haar matje, in afwachting van de les, toen er ineens keiharde dansmuziek uit de boxen kwam. “I am too sexy for your shirt, too sexy for my shirt, so sexy it hurts..” Sorry? De lerares ging helemaal uit haar dak en danste binnen no time de hele ruimte rond. Armen in de lucht, haar heupen vlogen van links naar rechts, shake it baby! Kom op mensen, dans! Zowel de muziek als de lerares waren heel aanstekelijk maar het was toch grappig om te ervaren wat er gebeurde. Er hing wat aarzeling binnen de groep, ook bij mij, om daar in volle glorie om 09:000 ’s ochtends te gaan dansen. Er zat een jong leuk meisje naast mij en die weigerde zelfs op te staan. Een enorme verlegenheid overviel haar en dit is heel herkenbaar. Ik merk ook, alhoewel ik vrij snel op de been was, dikwijls bij mezelf dat ik dan eerst door een zelf gecreerde barriere heen moet alvorens heerlijk te gaan dansen. Uiteindelijk stond iedereen te dansen, sommige wat schoorvoetend en horkerig, maar toch. Ik dans thuis best regelmatig, gewoon midden in de kamer, beetje gek doen en swingen. Heerlijk. Dan dans ik als er niemand kijkt. Ok, soms kijkt James, maar die is wel wat gewend zo langzamerhand van mij dus kijkt er niet echt meer van op. Dansen vol overgave, op welk tijdstip dan ook in aanwezigheid van wie dan ook, zonder gene of je best doen, das een enorme vrijheid. Ik vond het leuk om vanmorgen zó verrast te worden. Ook zin om te dansen? http://www.youtube.com/watch?v=P5mtclwloEQ

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares