De Appeltaart is niet meer

De Cirkel van Inspiratie, het initiatief van mij en mijn vriendin E., gaat voortaan zonder appeltaart door het leven. De appeltaart is niet meer…Dit is een behoorlijke aardverschuiving want de taart (die altijd door mij werd gebakken) is een begrip in Amsterdam en omstreken (ok, ietswat overdreven). Nu begrijp ik dat wel, want ik kan ook hele lekkere appeltaart bakken. Mensen verheugden zich altijd op mijn appeltaart en door mijn geheime recept (en dat blijft ook gewoon geheim) werd er altijd lovend gesproken over de verrukkelijke smaak. De taart was zo’n daverend succes, dat vriendin E. en ik het wel passend vonden om de appeltaart als logo voor de Cirkel van Inspiratie te gebruiken. Een speciale fotoshoot in een studio (bij mij thuis) werd er georganiseerd waarbij er door een professionele fotograaf (vriendin E.) foto’s werden gemaakt van een versgebakken appeltaart (net uit de oven). De smakelijkste foto’s werden op onze site geplaatst en we hebben zelfs visitekaartjes (ok, en mokken en sleutelhangers) laten maken met de appeltaart als verleidelijke catch.
Inmiddels zijn we een aantal maanden verder, is er bij ons (en dus ook de Cirkel) het een en ander veranderd, staan we wat eerlijker in het leven en maken we andere keuzes. Tja, dat heb je weleens. De appeltaart bleef echter wie die was, lekker vettig, best wel zwaar, vol met suikers, opgemaakt met slagroom, en behoorlijk prominent aanwezig als onderdeel van de Cirkel en onze avonden. We ervaren inmiddels dat de taart niet langer nodig is, dat onze inspiratieavonden voldoende zijn en dat onze appeltaart niet langer past bij waar we voor staan. Tja, dat vraagt dus om wat aanpassingen….Onze site is inmiddels appeltaartloos en dit geeft een (h)eerlijk opgeruimd gevoel. Het blijft boeiend hoe het leven alsmaar in verandering is. Of ik ooit nog appeltaart zal bakken? Dat weet ik niet. Voorlopig heb ik in ieder geval nog voldoende visitekaartjes over…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares