De appel(taart) valt niet ver van de boom

Ja ja, we kennen allemaal het gezegde ‘de appel valt niet ver van de boom’ en hoe inspirerend is om dit gezegde ook daadwerkelijk te doorvoelen zoals gisteravond tijdens onze InspiratieAvond. De avond was een kennismaking met familieopstellingen. Als je kijkt naar je eigen stam( Appel)boom, dan weet je, hier kom ik vandaan. Dit zijn mijn roots. Ook ik ben onderdeel van deze boom, of ik het nu leuk vind of niet. Het leven is geen sinterklaaskadogids en we kunnen het soms best anders willen (misschien had je liever een mandarijn willen zijn, of een banaan), maar we krijgen wat we nodig hebben. Dus hoe belangrijk is het wel niet om je eigen plek in te nemen van wáár je vandaan komt, en hier ok mee te zijn. Je te realiseren dat jij als lekkere sappige mooie roodgroene appel onderdeel bent van de boom en dat jij bent geworden tot wie je nu bent, door je roots. Misschien was de situatie niet altijd even leuk, kreeg je soms wat minder water en was er wat weinig licht, zat er soms een rups aan je te knagen of groeide je niet hard genoeg voor je gevoel, kreeg je geen aandacht, of stormde het heel hard, en voelde je je maar een kleine appel en keek je met grote ogen vol jaloezie naar die grote gele bananen of sappige oranje mandarijnen…Misschien heb je al die situaties wel gekregen, om te worden tot wie je nu bent. Gaat het er niet om dat we al die situaties integreren, ook al was het soms behoorlijk K. Maar je komt er vandaan, het ligt op je bordje, dus why not eat it? Dit is wie ik ben, niet meer en niet minder. Er is wat er is. Ik ben mezelf, als ik mijn plek inneem van waaruit ik kom.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares