De tijd nemen

Ik neem steeds meer de tijd voor dingen. Met name als ik naar een afspraak ga. Het ondersteunt mij en helpt mij om niet nerveus, onrustig of gestresst te raken. Vanmorgen had ik een afspraak in Den Haag Mariahoeve en dit keer heb ik een trein eerder genomen dan ik normaal doe. Hiermee gaf ik mezelf een half uur extra. Een half uur, waarin ik heel langzaam vanaf het station naar mijn afspraak kon lopen. Doordat ik zo langzaam liep, had ik aandacht voor mijn omgeving. Ik zag iets roods bewegen op de grond en keek naar beneden. Het was een prachtige vlinder die op een blaadje zat. Ik bleef staan en de vlinder ging om mij heen fladderen en besloot toen om op het randje van mijn gymp bij mijn enkel te gaan zitten. De zon brak door, en zo stond ik daar heel even, midden op de stoep met een vlinder op mijn gymp. De vlinder nam ook haar tijd, om vervolgens weer door te vliegen. Via een omweg kwam ik uiteindelijk keurig op tijd bij mijn afspraak aan. Ik vertelde vriendin C. van de vlinder. De vlinder staat voor harmonie, zei ze. De tijd nemen is een keuze. Tijd krijgen we namelijk allemaal, het is echter aan ons hoe we hiermee omgaan.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares