Dokter Cup-a-Soup

Er staat een dampende kop met cup-a-soup op het bureau van Dokter Geerling in de Ooglift kliniek in Maarssen als ik licht gespannen binnenloop voor mijn intakegesprek. Zo, lekker een cup-a-soup momentje, zeg ik. Hij begint te lachen en vertelt dat hij elke dag voor de lunch een kopje soep drinkt. Meer niet, want dat is niet nodig. Hij legt kort wat dingen uit en komt vervolgens vanachter zijn bureau vandaan en tegenover me zitten. Ik ga even wat foto’s maken van je ogen, zegt hij. Ik heb nog nooit een camera zó dichtbij mijn gezicht gehad. Dit zullen geen flatteuze foto’s worden, denk ik bij mezelf. Als ik ze ietwat later uitvergroot op zijn computerscherm zie, heb ik daarin volledig gelijk gekregen.

We kunnen zeker twee centimeter overtollig vel weghalen, zegt hij, terwijl hij een pincet in mijn ooglid plaatst. Ik doe mijn ogen open en voel een enorm verschil. Had ik dit maar eerder gedaan, denk ik. Jaren geleden had ik ook het idee om mijn oogleden te laten liften, maar ik had toen het geld niet. En het was de tijd ook niet, want nu zit ik anders en voldaner in mijn vel. Hij laat wat before en after foto’s zien van vrouwen die recent behandeld zijn. Kijk, zegt hij triomfantelijk, dit is mijn vrouw. Oh, zeg ik, die ziet er best moe uit. Ja, dat komt door die oogleden. Hij laat een after foto zien en het verschil is inderdaad  verbluffend. Ben je gezond, vraagt hij. Jazeker. Slik je medicijnen of pijnstillers? Nee, zeg ik. Je mag twee dagen voorafgaand aan de ingreep geen alcohol drinken. Geen enkel probleem zeg ik, dat doe ik al jaren niet. Ik stel hem nog wat vragen en vervolgens prikken we een datum, voordat hij met vakantie gaat. Ik kom dan zelf na een week terug om de hechtingen eruit te halen. Oh dat is fijn zeg ik, ik wil alleen Dokter Cup-a-Soup. Uiteraard zegt hij, samen uit, samen thuis.

Het is een drukke bedoeling in de wachtkamer als ik naar de assistentes loop om mijn afspraak vast te leggen. Hebben jullie zelf ook jullie oogleden laten doen? Wat denk jij, zeggen ze in koor. De telefoon gaat continu. ‘Nee, dat hoort erbij, niets aan de hand, dat gaat vanzelf weer over.’ Ik ben blijkbaar niet de enige met hangende oogleden en vermoeide ogen. Dokter Cup-a-Soup komt nog even naar me toe. Zie je die vrouwen, zegt hij, die zijn een paar dagen geleden behandeld. Ik kijk naar twee stralende vrouwen, eentje nog met haar hechtingen erin, de ander net verlost van haar hechtingen. Met een goed gevoel loop ik naar buiten. En ja, ik vind het ook best wel spannend, maar in de professionele handen van Dokter Cup-a-Soup komt het vast allemaal goed.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares