Eat Pray Love

 De bestseller ‘Eat Pray Love’, waarin een vrouw Elizabeth een lang jaar op avontuur gaat om te kijken waar het leven voor haar écht om gaat, heb ik toenertijd verslonden. En met mij miljoenen vrouwen. De voor mij zeer herkenbare reis van Elizabeth die de lezer meeneemt naar Italie (eat), India (pray) en tenslotte Bali/Ubud (love), is inmiddels verfilmd met in de hoofdrol Julia Roberts en de oh zo aantrekkelijke Javier Bardem. Ja, hij is fijn. Er wordt gefluisterd dat het boek het bezoekersaantal van met name Ubud enorm heeft doen stijgen. En volgens mij heeft de film daar nog een schepje bovenop gedaan. Veel (single) vrouwen van over de hele wereld willen net als Elizabeth de liefde van hun leven vinden en reizen hiervoor duizenden kilometers af met de hoop hun Javier op zijn scooter tegen te komen. Zouden ze dan ook eerst allemaal naar Italie en India zijn geweest, vraag ik me dan af, of slaan ze die stations over? Nu weet ik niet of het aan mij ligt, maar ik vind het dit jaar voller dan ooit in Ubud, met loslopende vrouwen..En hier maken een aantal mensen gretig en financieel inhalig gebuik van. Zo is daar bijvoorbeeld de flyer van ene Jelila (“Bali’s Top International Healer”) met het volgende in de aanbieding: een “Eat Pray Love soulmate love reading”, om de liefde in je aura te vinden of een “Eat Pray Love day retreat”, om de liefde gedurende de dag te vinden. Dit alles kost gelukkig een aardige dollar. Zo is daar ook de flyer van een makelaar die het ‘echte huis uit de film’ te huur aanbiedt, prijs op aanvraag. Dan weet ik al genoeg. Ongelofelijk wat één boek teweeg kan brengen. Ik heb mijn Javier al gevonden, das lekker rustig. Mijn eigen eat, pray, love story bestond uit Peru, India en Amsterdam, om vervolgens met de ervaring van al die reizen tezamen in Ubud neer te strijken. All you need is love.

door
Vorige blog Volgende blog

Reacties

  • Mevrouw Mieterse Anne van Beugelberg tot de Haarlemsvelden van Krokettendam
  • 9 januari 2011

  Helemaal gelijk. All you need is love (en chocola)

  • Dorien
  • 9 januari 2011

  Lieve Mariette

  Je blog ziet er mooi uit zeg.. en leuk om te lezen!
  Dus jullie liefdesstekje wordt momenteel overspoeld door eenzame vrouwen? Misschien kunnen Marco en jij ook wel iets lucratiefs beginnen daar in het thema van de film? Wordt je straks betaald om daar te zitten, lijkt me niet slecht….
  Enne die opa daar in tuin…geen blootloperij dus?

  Geniet van een mooie tijd daar en tot snel als jullie weer terug zijn.

  Liefs
  Dorien

  • Cuba
  • 26 januari 2011

  Hi Mariette..
  Ik hoop dat je het leuk heb op vankatie.
  We missen je wel heel erg hoor.
  Ik heb gisteren mijn afscheid gehouden en nog meer mensen gaan ook weg.
  Nou, geniet er van en als je terug komt word het weer hier ook langzaam warmer.
  x x x
  C.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares