Een beetje minder

Gisteravond sprak ik mijn nichtje en zij vertelde vol enthousiasme over alle lessen die ze had gehad over voeding, roken, een voorstelling over alcohol en een vrouw die was komen praten over boulimia. Heb jij vroeger gerookt, vroeg ze mij. En wist je dat er in één sigaret wel acht kankerverwekkende stoffen zitten?! Goh, dacht ik, moet je tegen James zeggen. Ook heeft ze gezien hoe foto’s in bladen worden gemanipuleerd en dat die vrouwen er in het echt heel anders uitzien. Naar aanleiding van de voorstelling over alcohol mochten alle leerlingen op een bierviltertje iets schrijven en dit aan iemand in hun omgeving geven die alcohol drinkt. Ik heb het aan papa gegeven, zei mijn nichtje. Wat stond er op dan, vroeg ik. ‘Een beetje minder mag ook wel’, zei ze met een grote glimlach op haar gezicht. Kijk, als die boodschap nou permanent op alle bierviltertjes zou staan…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares