Een nieuw jaar

Heb jij nog goeie voornemens vroeg James mij in de auto op de terugweg naar huis op  1 januari. We waren in Hattem geweest om oud & nieuw te vieren, wat erg gezellig was. Goeie voornemens, geen idee. Ik doe elke dag goeie voornemens, zei ik tegen James. Of nee, elk moment. Ik ga voor nog meer liefde, zei ik. En dat het een nóg geweldiger jaar mag worden dan het afgelopen jaar. En dat jaar was al heel goed, zei James. Inderdaad, dus kan je nagaan…..Goeie voornemens voor het nieuwe jaar, ik begrijp daar niets van. Waarom kunnen we opeens op 1 januari wél minder gaan eten, gezonder gaan leven, meer gaan sporten of stoppen met roken….? Althans, dat dénken we, dat we dat kunnen. Vaak zijn voornemens luchtbellen, illusies, die in de praktijk niet werken. Als het op 23 december niet lukt, waarom zou het dan op 1 januari wel lukken, vraag ik me af. Een goed voornemen kan elk moment, ongeacht de datum. Eigenlijk is ‘keuze’ een veel beter woord dan voornemen. In voornemen schuilt nog een twijfel, zo van : ik ga het proberen maar ik weet niet of het gaat lukken hoor. Een andere keuze maken, dat klinkt veel krachtiger.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares