Een nieuwe keuken

Nee hoor, James en ik hebben geen plannen op het keuken front, alhoewel dat best leuk zou zijn. Dit heeft mijn moeder ook jarenlang gedacht, dat een nieuwe keuken best leuk zou zijn. Mijn ouders wonen al 38 jaar in hetzelfde huis en in al die tijd is er niet heel veel veranderd, verbouwd, aangepast of gemoderniseerd. Zeg maar gerust, vrijwel niets. Als ik daar ben, zit ik nog steeds op dezelfde wc, eet ik aan dezelfde tafel, loop ik op hetzelfde vloerkleed en hangen de gordijnen er nog steeds hetzelfde bij. Ik ben alleen wat groter. Wellicht een trekje van deze generatie, ik weet het niet. Erg Wassenaars is het in ieder geval niet. Nu heeft er echter een wonder plaatsgevonden. Mijn ouders hebben een nieuwe keuken en die wordt momenteel ingebouwd. Ik ben vanmorgen gaan kijken, om te zien of het echt waar is. En ja, het is echt waar, ik kon mijn ogen bijna niet geloven. Een moderne keuken, voorzien van alle gemakken, met nieuwe kookplaat, oven, ingebouwde wasmachine en dito ijskast en vriezer. Het is nog niet helemaal af, hier en daar moeten er nog wat kleine dingetjes gebeuren, maar het ziet er prachtig uit. De keuken is nu bijna te hip voor de rest van het huis. Mijn ouders zijn van het type ‘bewaren’ en deze eigenschap komt ook tot uitdrukking in de keuken. Zelden zoveel dozen met meuk gezien die, helaas, niet voor de komende rommelmarkt in de kerk bedoeld zijn, maar voor in de gloednieuwe keukenkastjes. Volgens mijn moeder had ze al veel weggedaan (verplaatst naar de schuur). Ik zag wat kookboeken liggen van toen Jamie Oliver nog niet geboren was, en mijn zus opperden om die allemaal weg te doen. Op zich een prima idee, maar ach, het is mijn keuken niet. Ik vind dit al heel wat, een nieuwe keuken. Mijn vader heeft het idee dat ze hier nog wel een jaartje of tien zullen wonen. Dat zou uiteraard heel mooi zijn. Veel mensen om hen heen kampen met gezondheidsproblemen en de een na de ander krijgt met lichamelijk en geestelijk verval te maken. Dat krijg je op hun  leeftijd. Mijn moeder liet me weten dat ze een euthanasie verklaring wilt opstellen, die van mijn vader ligt al jaren klaar. Laten we hopen dat ze nog lang van dit huis en de gloednieuwe keuken mogen genieten. Mijn zus en ik hebben wel geopperd zo langzaam aan eens een tuinmannetje in dienst te nemen…..mijn vader maait het gras nog steeds met een middeleeuwse grasmaaier en hij liet zich ontvallen dat hij sinds kort een pauze moet nemen om bij te komen….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares