Een nieuwe tijd

Toch wel héél fijn dat de wereld niet is vergaan. Ja toch, ik bedoel, we zijn hier niet voor niks en daarbij, ik ben nog lang niet uitgeleerd, jij wel? Dus ja, ik ben er nog, ook al heb ik een paar dagen niet geschreven. Ik ben niet in een opblaasboot vertrokken, ik heb geen ufo’s gezien, niemand heeft me verlost en Jezus stond ook niet persoonlijk voor mijn deur. Ik ben gewoon wakker geworden vrijdag en heb er een mooie dag van gemaakt. Het werd nog even spannend want een klant vertelde mij dat de wereld om 21:12 zou vergaan maar ook hier heb ik niks van gemerkt. Zou het nou voor veel mensen een teleurstelling zijn, vraag ik me af, dat niemand is gekomen om ze te redden. Wachten op verlossing van buitenaf, dan kan je namelijk wachten tot je een ons weegt. Niemand buiten jezelf gaat ervoor zorgen dat jij je beter voelt, je leven leuker wordt, je vitaler voelt, nooit meer problemen of uitdagingen hebt, je met plezier naar je werk gaat of dat je verlost wordt van al die keuzes die je gemaakt hebt in het verleden die niet liefdevol waren. Er is niemand buiten onszelf die hiervoor verantwoordelijk is. Niet voor mij en ook niet voor jou. Dus al die mensen die op een berg in Frankrijk ondergedoken zaten of in een zelfgebouwde Ark van Henk (of iemand anders) klaar zaten, zullen toch echt weer aan het leven mogen gaan deelnemen, of ze het leuk vinden of niet. Maar wat is er dan wel gaande, vraag ik me af. De wereld is niet vergaan, maar zou het kunnen dat er wel iets anders aan het vergaan is. Misschien zitten we in een nieuwe tijd waarin onze ego’s, onze individualiteit, onze afgescheidenheid, hebzucht en manipulatie langzaam aan het vergaan zijn waardoor er ruimte kan ontstaan voor brotherhood, samenwerking, meer liefde, eigen verantwoordelijkheid en gelijkheid. Vanmorgen had ik yoga en we lagen met z’n twintigen in een kleine ruimte, dicht op elkaar met al onze matjes en kussens en toen kon ik voelen, hier gaat het om, met elkaar, in verbondenheid, iedereen gelijk, jezelf kunnen zijn en met heel veel respect en liefde voor elkaar. En het leuke is, het hoeft niet perfect, maar, zoals ze in het Engels zo mooi zeggen: to the best of your ability. Ik zeg ‘Hallo!’ nieuwe tijd, kom maar op.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares