Een nieuwe vriendin

James heeft sinds gisteren een nieuwe vriendin. Ze heet ‘de nieuwste Ipad van Apple’ en is een stuk jonger, sneller, hipper en moderner dan ik. James hoopte al dat hij een nieuwe vriendin van zijn werk zou krijgen, heeft deze hoop ook hier en daar laten vallen bij zijn bazin, en gisteren was het dan eindelijk D-day. Ik was in de middag al gebeld met het heugelijk nieuws en met de vraag wat voor kleur beschermhoes ik wilde. James stond uiteraard al in een winkel om een warm jasje voor zijn vriendin te kopen. Stralend kwam hij thuis, ging zitten op de bank en stelde mij met nog nét geen tranen in zijn ogen zijn nieuwe vriendin aan mij voor. Uiteraard vind ik het ook een heel fijn kado. Ik kan niet anders zeggen, ze is prachtig. Het verschil tussen James en mij is echter dat bij mij na precies drie minuten mijn aandacht dusdanig is verslapt dat ik iets anders ga doen en dat James de rest van de avond met haar aan het kroelen is. Toen ik later op de avond thuiskwam, lag James mét vriendin in bed. Heb je nog wat gedaan vanavond, was van mij een volstrekt misplaatste vraag, want natuurlijk had James niet iets gedaan vanavond. Hij was druk geweest! Alle ‘belangrijke’ apps (en de minder tot niet belangrijke apps) staan er inmiddels op en we kunnen straks vanuit onze strandstoel in Vietnam de telegraaf site lezen, angry brids spelen én naar Classic Rock luisteren. Ik heb vanmorgen, in alle rust en zonder James, even kennis gemaakt met zijn nieuwe vriendin. Ze is wel heerlijk soepel, snel en strak, dat moet ik toegeven. Ik ben héél benieuwd wie er van ons het meest van haar gebruik gaat maken in Vietnam. Het zou zomaar kunnen dat het voor mij een heel eenzame vakantie wordt….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares