Eersel, dag 3

Ik ben van het eten geven deze week. Resultaat: heel veel onvoorwaardelijke liefde….Wat dat betreft zijn honden best simpel, je geeft ze te eten en regelmatig aandacht, en ze lopen smachtend als groupies achter je aan. Beetje als met mannen, die doen het ook leuk op (lekker) eten en regelmatig aandacht. De liefde van huisdieren én mannen gaat zekers weten door de maag. James geef ik ook graag te eten, en in zo’n VT wonen keuken met kookeiland is het extra aangenaam eten klaarmaken. Een schaaltje borrelnoten doet bij James al veel goeds, maar hij is ook te porren voor mijn kookkunsten. Steeds vaker waagt hij zich aan mijn experimenten die, gelukkig, veelal zijn goedkeuring kunnen krijgen. Ok, niet alles. Mijn zelfgemaakte brownies zonder chocola waren verre van een succes en ook mijn cocosballen vonden geen gretige aftrek bij James. Zeg maar gerust helemaal geen aftrek, maar die vond ik zelf ook niet zo heel lekker….Voedend eten staat bij mij hoog in het kookvaandel, en dat is, merk ik steeds meer, anders dan ‘gezond’. Gezond vind ik nogal een vaag begrip waar veel onduidelijkheid omheen hangt. Want wat is gezond? Eten moet lekker smaken en goed voelen, of nog belangrijker, goed vallen. Wat doet het met mijn lichaam vind ik een aardige vraag. Daarbij ben ik altijd erg nieuwsgierig wat er in mijn eten zit en om die reden valt er een boel voorverpakt eten af. Ik heb een kookboek mee met gluten-, suiker- en zuivelvrije recepten en dat klinkt wellicht niet heel aantrekkelijk, zo op de eerste smaak, maar dat is het wel. Leuke recepten voor tussendoor om fijn mee te spelen. De bekende Hollandse boterham een keer vervangen voor een ei/banaan pannekoek bijvoorbeeld kan helemaal geen kwaad. Of zelfgemaakte soep. Dat is altijd duizend keer lekkerder dan soep uit een blik. Doe er wat noten door en de soep is meteen een stuk voller van smaak. Ik heb nog een aantal recepten op mijn verlanglijstje staan voor deze week. Het zou zomaar kunnen dat ik straks nog een groupie erbij heb…Het wordt steeds voller op de bank….

Met z'n allen chillen op de bank
door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares