Eersel dag 4

Wat mij op het moment enorm fascineert is de onrust in Engeland, en dan met name London. Nu heb ik het gevoel dat er op een collectief niveau enorme onrust heerst en naar boven komt, maar de rellen in London vind ik behoorlijk heftig. Met name ook omdat het voornamelijk jongeren zijn, sommige zelfs in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar. Natuurlijk heeft het niets te maken met de dood van die jongen, dit is slechts een trigger geweest. De wortel van de onrust zit er al en heeft er, naar mijn gevoel, al heel lang gezeten. Op een begeven moment is het kookpunt bereikt en ontploft de boel. Letterlijk. Onvrede, boosheid, frustratie en verveling, een gevaarlijke combinatie, dat blijkt. Maar wél een combinatie die er zit en die je niet zomaar onder het tapijt kan vegen. Het struisvogel tijdperk is volgens mij echt voorbij. Het voelt op het moment alsof de zaken die heel lang in het duister gelegen hebben, behoefte hebben aan licht. Veel licht. Het lijkt wel alsof er overal kaarjes aangestoken worden bij zaken die veels te lang in het donker ondergedompeld zijn geweest. Of dit nu op collectief niveau is, zoals de financiële dip waar we momenteel in zitten, of Engeland of in ons eigen leven. Een kaars brengt mooi licht én laat tevens genadeloos zien wat niet oprecht is, waar geen liefde is, waar geen verantwoordelijkheid wordt genomen en waar er dingen mogen veranderen. En ja, hoe dichter je bij de kaars komt, hoe groter de kans dat je je kan branden. In mijn leven branden er ook steeds meer kaarsen en ook ik mag in eerlijkheid naar dingen kijken. Hoe voelt mijn lichaam, waar ben ik nog hard voor mezelf, waar sta ik nog niet geheel op eigen benen, waar pas ik me aan, wat spreek ik niet uit en waar neem ik nog niet volledig verantwoordelijkheid voor. Wat er momenteel in London gebeurt, is mijn inziens nog maar het begin van een boel oneerlijkheid, liefdeloosheid en duisternis in de wereld dat het licht wil zien. Ik zeg, laat die kaarsjes maar komen: ik kies voor eerlijkheid, liefde en licht, ook al betekent dit dat ik me nog vaak ga branden…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares