Eersel dag 5

Ik ben me er ten zeerste van bewust dat ik aan natural blond ben maar in mijn geval wil dit weinig tot niets zeggen over mijn mate van wijsheid en boeren slimheid (zo zeiden mijn ouders dat vroeger altijd, Mariette is boerenslim). Waar ik echter écht ontzettend blond mee ben, is apparatuur. Ik kon altijd prima overweg met een cassetterecorder of een grammofoonplaat, de dvd recorder (van de eerste lichting) wil ook nog wel lukken maar de apparatuur van tegenwoordig gaat zelfs mijn haarkleur te boven. Te beginnen met de enorme tv die hier staat met bijbehorend UPC kastje en dvd recorder. Er ligt hier een keur aan afstandsbedieningen en elke dag moet ik James roepen hoe de tv werkt. Ok, ik weet hoe die ‘aan’ moet maar daar blijft het ook bij. Gisteren drukte ik (mijn billen) per ongeluk (ik ging op één van de AB’s zitten) op een verkeerde knop en we zijn tien minuten bezig geweest om überhaupt bewegend beeld te krijgen. Tot grote ergernis van James, maar dit moge duidelijk zijn. Vandaag wilde ik apple crumble maken en hiervoor heb ik een oven nodig. Op zich ging de start prima totdat ik de graden wilde bijstellen en ik James op hulp vroeg. Sindsdien doet de oven helemaal niets meer. Uit pure ergernis ben ik op zoek gegaan naar de gebruiksaanwijzing van de combimagnetron want ik moest en zou mijn apple crumble warm maken. Aangezien ik geen enkel knopje op de display begreep of ergens thuis kon brengen, was ik erg blij toen ik al zittend op een stoel vóór de magnetron met het boekje via een vijf stappenplan het ding geluid hoorde maken. Hij doet het! Mijn apple crumble is warm en oogt lekker. Ik ga straks proeven. De afwasmachine laat ik James elke dag aanzetten, het koffieapparaat is ook zijn terrein en de sauna ook. En de muziek trouwens ook, zelden een AB gezien met zoveel knopjes. Ik ga het niet eens proberen. James heeft me wel uitgelegd hoe het zwembad open en dicht gaat. Kijk, er zitten hier twee knoppen, eentje met ‘open’ en eentje met ‘dicht’. Een (blond) kind kan de was doen, toch? Letterlijk, want de was, die doe ik hier wél. Elke keer hetzelfde programma, dan weet ik in ieder geval dat het goed gaat…….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares