Eersel dag 6

Vanmorgen gingen James en ik naar Hoogstraten in België waar een vriendin van mij woont. Ook al zijn er geen officiële grensovergangen  meer en mag je paspoort thuisblijven, je voelt toch vrijwel direct dat je in een ander land bent. De omgeving is anders, de huizen zijn anders en vooral de plaatsnamen zijn anders. We reden via een toeristische binnenroute (we zijn immers met vakantie) en al rijdend zag ik plots een bord langs de kant van de weg met ‘wortel’ erop. Wortel? Serieus, ik dacht even dat het een grap was maar neen, ook hier maken de Belgen geen grappen over. Het miniscule gehucht ‘Wortel’ maakt onderdeel uit van de gemeente Hoogstraten. James en ik maken hier uiteraard wél grappen over. Wij vonden dit hilarisch. Helemaal toen we langs de plaatselijke snackbar ‘T Worteltje’ reden. Die frieten daar kan je met zo’n naam toch echt niet serieus nemen. Ik ben benieuwd hoe de basisschool of de sportschool heet. Wortelwijs en WortelFit? Verbouwen ze hier dan wortels ofzo, vroeg ik aan James. Dit wist hij niet, maar Willy Wortel zal hier waarschijnlijk wel wonen. Tja, dat zijn de welbekende inkoppers. Bij binnenkomst in het huis van vriendin C. waren James en ik nog aan het na gniffelen van ons wortelavontuur en wij deelden dit uiteraard even met haar. Het kan blijkbaar nog Belgischer, want het dorp verderop heet Reet en in de buurt ligt ook nog Goor. Ben ik toch nieuwsgierig hoe daar de snackbar heet…

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares