Elke 3 seconde

Er wonen toch meer dan 6ooo mensen hier?, vroeg mijn neefje vandaag in de auto op weg naar ons huis na een bezoekje aan Race Planet als onderdeel van de logeerpartij. Er wonen wel 16 miljoen mensen in Nederland zei ik,  en 6 miljard op de hele wereld. Dat vonden ze best veel. Maar er gaan ook elke dag mensen dood, zei mijn neefje. Elke seconde toch? Dat zegt mama. Ja, ik geloof elke 3 seconde, dan gaat er iemand dood, maar dan wordt er ook iemand geboren. Zo blijft het een beetje in evenwicht alhoewel ik de indruk heb dat er steeds meer mensen bijkomen. Maar dit even terzijde. Toen was het even stil en begonnen mijn neefje en nichtje de rest van de autorit elke 3 seconde ‘Hoera…Ahhhh’ te zingen. ‘Hoera, Ahhhh’, ‘Hoera, Ahhhh’, ‘Hoera, Ahhhh’.  De hoera is voor iemand die geboren is, de Ahhhh is voor iemand die doodgaat, legden ze ons uit. Vervolgens werd er nog een “Ahhhh” liedje bedacht dat dusdanig vrolijk klonk dat het meer bij een geboorte past. Alhoewel, dood en geboorte, het hoort zo bij elkaar, dat vrolijke liedje kan in beide gevallen wel gezongen worden.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares