Energie liegt nooit

Wat is het toch fijn als we iemand de schuld kunnen geven van hoe het er in de wereld momenteel aan toegaat. Lange tijd geleden gaf ik graag mijn ouders de schuld van mijn eigen kommer en kwel, totdat iemand mij hierop aansprak. Fijn als mensen dat doen, want daar zijn er niet veel van. Het lijkt tegenwoordig in te zijn om Trump overal de schuld van te geven. Tijdens meerdere gesprekken in mijn vakantie in Oostenrijk viel de naam Trump en altijd met een ondertoon van: wat moeten we daar nou mee? Meer dan we denken. Als iedereen in ons leven, dus Trump ook, iets in onszelf weerspiegelt en iets te brengen heeft op aarde, welke reflectie geeft Trump ons dan?

Niets gebeurt zonder reden. Ook de mensen die nu in hun rol van wereldleider op het wereldtoneel hun spel aan het spelen zijn, zijn er met een reden. Bij Trump zie je de vuist aankomen, zo zei ik tijdens een wandeling hoog in de bergen tegen een vrouw die aangaf dat we door Trump behoorlijk in de problemen zitten. Dit is wellicht geen politiek populaire uitspraak die ik nu doe, vervolgde ik, maar ik heb liever Trump dan Obama: bij laatstgenoemde komt de vuist stiekem van onder de tafel vandaan.

Waar glamour is, zoals bij Obama, wordt er veel onder het tapijt geschoven. Wellicht niet te zien met het blote oog, maar wel degelijk voelbaar. Daarom is het zo belangrijk om energie te lezen. Onze ogen zien veel, maar tot op zekere hoogte. Daarbij zien we wat we graag wíllen zien. Onze eigen comfort geniet meestal de voorkeur boven de waarheid. Energie liegt nooit, het is of waar of niet waar. Het is of liefde of niet liefde.

De afgelopen acht jaar heb ik geleerd, en leer ik nog steeds elke dag, een van de meest waardevolle lessen die ik ooit geleerd heb, namelijk dat alles energie is. Maar dat is eigenlijk niet de échte les die ik geleerd heb, want dat is niets nieuws. Dank je wel Einstein. Het nieuwe is wel om dat te leven, want dit vraagt iets anders van me. Serge Benhayon heeft hier een aantal gouden woorden aan toegevoegd, namelijk dat alles vanwege energie is. Het is deze toevoeging die verklaart waarom we zijn waar we zijn als mensheid en nog een lange weg te gaan hebben met elkaar. Een weg die niet via vele omwegen naar Rome leidt, maar de weg terug naar huis.

Het lijkt met het blote oog dat er veel veranderd is, maar niet in de kern. Dat alles vanwege energie is, is de reden waarom we nog steeds oorlogen, ruzies, corruptie, misbruik in de katholieke kerk, een toename in ziektes, relatieproblemen, verslavingen, ongelijkheid, disrespect en ga zo maar door hebben. De tweede wereld oorlog was bijna tachtig jaar geleden, maar woekert energetisch nog steeds door.

Terug naar Trump. Hij is niet het probleem van onze problemen. Het feit dat we geen energetische verantwoordelijkheid en integriteit leven wel.

 

 

 

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares