Eten

Ik besefte me vandaag dat ik heel vaak over eten praat. Heel vaak is zeg maar elke dag. Ik begin er zelf ook over, maar ik besefte me vandaag dat veel mensen om mij heen erover beginnen. Ik vind het een geweldig onderwerp, daar niet van,  dus is het alleen maar leuk als mensen om mij heen deze interesse met mij delen. Wat mij opvalt is dat er steeds meer bewustzijn op voeding opkomt. Ja, ik weet dat dit tegenstrijdig klinkt, want ik lees ook de berichten over de toename in obesitas en diabetes, en toch merk ik dat er ook iets anders aan het verschuiven is. Op mijn werk wordt er steeds meer om glutenvrij gevraagd, klanten vragen vaak wat de gezondste bagel is (tja, wat is gezond, dat blijft heel persoonlijk), gisteravond bij mijn schoonouders hebben we enorm leuke gesprekken gehad over eten en met name de enorme hoeveelheid suiker die werkelijk overal in verstopt zit, en ik praat altijd met mijn collega’s over eten. We hebben het dan over onze lunch, wat we in de avond gegeten hebben of gaan eten en zij vragen mij ook vaak over mijn keuzes op voedingsgebied. Steeds meer klanten die ik spreek, vertellen dat ze gezonder willen gaan leven, minder koffie drinken, een tijdje geen brood eten, andere keuzes maken of alleen nog maar sojamelk drinken. Wat de keuze ook is, mensen merken dat de keuzes die ze tot nu toe gemaakt hebben, niet meer goed voelen. En omdat ik tóch weer vandaag de Appie inliep met de gedachte: wat zal ik nú weer eens gaan eten, ben ik blij dat ik gister in het Parool een nieuwe blog heb ontdekt. Voor alle gluten, zuivel en suikervrije eters onder ons, check it out: www.focusonfoodies.nl

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares