Expressie geven aan

Ik heb steeds meer het gevoel dat ik expressie geef aan wat ik hier te doen heb. Want dat ik niet alles hoef te doen, en dat ik, net als iedereen, iets unieks te brengen heb, kan ik steeds beter voelen. Maar hoe ziet dat er dan uit, mijn unieke expressie vertaald in werk…? Sommige mensen weten al heel snel wat ze willen doen, op werkgebied. Ik heb dit nooit gehad, en was altijd dáár waar ik nodig was, zoiets. Ik ben nogal een vlinder, en nog steeds wel een beetje, met als grote kenmerk dat ik veel dingen leuk vind, veel mooie ideeën heb, en dat ik redelijk impulsief kan zijn. Maar is het de bedoeling dat ik ook al die dingen zelf ga doen…? Vorige week stond ik nog in een kleuterklas, omdat ik kinderen zo leuk vind, en ik ooit, op een blauwe maandag, juf wilde worden. Ik dacht, ik ga eens kijken hoe dat is. Ik vond het geweldig, maar ga ik nu nog juf worden…? Nee. Een eigen glutenvrij restaurant, ja, dat is ook zo’n leuk idee, en mijn idee voor een overheerlijke take-away lunch, of misschien toch……Ik ben nu uit die enorme puzzel de meeste passende, eerlijkste en meest kloppende stukjes bij elkaar aan het leggen waarvan ik voel, dat is mijn expressie. Erg mooi proces, dat steeds meer handen en voeten krijgt. Het gevoel dat ik niet alles hoef te doen maar bovenal, dat ik niet alles hoef te kunnen, geeft mij rust. Laat iemand anders dat maar doen, want we zijn allemaal ergens goed in. Nee, niet goed, maar groots. En ja, ik kan me nog steeds laten verleiden door fantastische plannen, ideetjes en impulsen, maar gelukkig heb ik dan mensen om mij heen die mij weer terugfluiten……laat dat maar aan iemand anders over Mariette, jij hebt jouw ding te doen.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares