Familiereünie & falafels

Vanmiddag had ik familiereünie van vaders kant. Er was ons gevraagd iets te eten mee te nemen voor de ‘picknick’ hetgeen voor mij een fantastische uitnodiging was om de keuken in te duiken…Niets zo leuk als koken voor anderen. Met een volle tas met eten gingen James en ik ernaar toe en met een nog halfvolle tas zijn we weer thuis gekomen. Kliekjesavond, hoera! Ik heb twee heerlijke recepten gemaakt en die wil ik graag met jullie delen (en speciaal ook voor mijn lieve achternicht, die mijn falafels zo lekker vond en ze graag zelf wil gaan maken). Via een webshop heb ik goeie glutenvrije falafelmix pakken gevonden, zeker de moeite waard om een paar pakken in je voorraadkast te hebben. Het recept is gemaakt met zo’n pak als basis, je kan uiteraard ook zelf falafel maken en dan de rest van dit recept gebruiken:

In een grote kom mengen:
2 blikjes tonijn
Een hand vol geraspte wortel
Wat stukjes rode (of groene) peper fijn gesneden
Geperste knoflijk en wat chilipoeder
Verse kruiden zoals koriander, peterselie en munt (ik had nu alleen peterselie)
Korianderpoeder
1 geklopt ei

Dit alles goed mixen, ik heb even kort de staafmixer (I love my staafmixer…) erin gezet, daarna met een vork gemengd. Toen de glutenvrije falafel mix erdoor geroerd en balletjes gemaakt van het mengsel. Je kan ze in de oven bakken, ik vind in de pan lekkerder (met veel olijfolie). Zet het vuur niet te hoog, laat ze langzaam bruin worden aan beide kanten. De binnenkant van de falafels heeft wat tijd nodig. Errug lekker met aïoli samen! (het gele bakje aïoli van de Appie is erg lekker). Heel handig deze falafels, met name ook voor on the road…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares