Fawlty towers part II

Nou, ik hoop dat jouw schoenen goedgekeurd gaan worden door Plantinga (hotel manager), zei C. vanmorgen tegen mij op werk. Ik had vanmorgen mijn gouden laarsjes aan, omdat ik even geen zin had in mijn gympen. “Ik vraag me af of ze vier sterren proof zijn”. Oh echt, zei ik, maar zijn jouw schoenen dan wel vier sterren proof? C. draagt open sandalen, van die gezonde, die volgens mij enorm lekker lopen. Plantinga heeft er niets over gezegd, ook niet toen ik net een hap hardgekookt ei nam en hij nét de keuken in kwam lopen. Ik ben inmiddels dikke vrinden met Plantinga, die vanmorgen uitgebreid de tijd heeft genomen om met mij te kletsen en om te delen dat het hem niet lekker zat, hoe mijn eerste werkdag is verlopen. “Het heeft me echt pijn gedaan”, zo zei hij. Ik zat op mijn knieën onder het aanrecht te stofzuigen, toen hij binnen kwam, dus dit was uiteraard punten scoren. Door het gesprek realiseerde ik mij des te meer weer dat alles en iedereen een verhaal met zich mee draagt. Er is altijd meer gaande dan wat we met het blote oog zien en elk gedrag komt ergens vandaan. Ik kon ook zo goed voelen hoe belangrijk het is om mensen te waarderen, ook al ken je ze pas net. Niemand past in een hokje, daar zijn we immers allemaal veels te groot en mooi voor, en elk oordeel, hoe klein ook, staat intimiteit en openheid in de weg. Door het gesprek voelde ik mij gewaardeerd en gehoord en dat is altijd fijn, zeker als je net ergens begint. Mijn tweede werkdag was totaal anders, zonder dat ik verder iets gezegd heb. Ik kon voelen hoeveel waardering ik heb voor C. en eigenlijk al mijn nieuwe collega’s. Ook valt het mij op hoeveel erkenning mensen nog nodig hebben en zoeken in hun werk. En ook dat is ok. Ik hoor allemaal spannende verhalen over je afscheid van volgende week, zei ik tegen C. toen ze naar huis ging. Oh echt, we gaan het zien. Ja, volgens mij komen de Toppers. Als die komen, dan blijf ik thuis, vér-schrikkelijk. Humor en lichtheid, echt waar, het doet wonderen.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares