Geribbelde aardappelchips….

…Die bevatten o.a (want de lijst is te lang om hier op te schrijven):
aardappellen (godzijdank…), suiker, fructose, smaakstoffen die melk, cafeïne, vanille en champignonpoeder bevatten, rookaroma’s, kleurstof paprika extract en zuurteregelaars. Cafeïne? Wat doet die in de paprika chips? Sinds de InspiratieAvond van vorige week over bewust leven & eten heb ik mezelf ook weer enorm laten inspireren en ben ik een laagje de verdieping ingegaan op het gebied van eten. Op het moment experimenteer ik met suiker en dan vooral ‘het niet eten van suiker’. Lichamelijk prima te doen, want mijn lichaam heeft geen suiker nodig, maar mentaal een stuk lastiger, en met name ook door wat de supermarkten in de schappen hebben liggen. Ik heb het niet over de suikers in koolhydraten of snoep, maar in de verborgen suikers die werkelijk o-ve-ral in verstopt zitten. Best interessant boodschappen doen in de Appie, zo heb ik zojuist ook weer ervaren. De paprikachips (die ik tot niet zo heel lang geleden ook nog zeer regelmatig at) bevatten meer ingrediënten dan ik had kunnen dromen. Het bakje met sushi’s wat ik zag liggen, heb ik weer teruggelegd (ik dacht, mmm, lekker, in de 35 % korting, why not, nou, niet dus). In alle blikjes met groente zit suiker, ook in de biologische rode bieten van Hak, en de versgemaakte tapenade’s van AH bevatten dusdanig veel ingrediënten dat ik het zelf wel ga maken. Mijn tas met boodschappen bestaat voornamelijk uit groentes en de avocado’s die momenteel in de aanbieding zijn. Het wordt ons niet makkelijk gemaakt, dat ervaar ik steeds meer. En met mij velen anderen. Ik kwam gister op een interessante blog van een vrouw over haar suikerloze leven. Er stonden veel reacties van lezers op over hun ervaringen en ook door wat voor ontwenningsverschijnselen hun lichaam gaat sinds ze geen suiker meer eten. Wat moet dat overzichtelijk zijn geweest in de tijd dat er nog geen supermarkten, geen Unilever en geen Haribo bestond. Wat heeft ervoor gezorgd dat we zo’n behoefte hebben gekregen aan zoetigheid, vraag ik me af.
“Zonder kunstmatige kleurstoffen en zonder conserveermiddelen” staat er in een groen kader met een zonnebloem op de Lay’s zak met chips. De producent weet het mooi te verpakken, en wij als consument worden enorm om de tuin geleid. Ik ga maar eens overheerlijke guacamole van mijn net gekochte avocado’s maken. Niet te versmaden zo lekker, en het fijne is dat ik weet wat erin zit.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares