Gesprekje op werk

Sinds ik aan het online daten ben, of althans, een poging hiertoe waag, heb ik de leukste gesprekken met mensen. Offline wel te verstaan. Niets zo inspirerend als een verdiepend gesprek met collega’s. Zo hadden we het deze week over daten, en over relaties, en uiteindelijk kwam het onderwerp vreemgaan ter sprake. Een collega had gelezen dat 25 procent van de medewerkers vreemd gaat met een collega. Dit stond weliswaar in de Telegraaf, maar toch, het was een mooie aanzet tot een verdieping van ons gesprek. Want wat verstaan we onder vreemdgaan, vroeg ik. Hierover lopen de meningen nogal uiteen. Volgens mij is over 50 jaar niemand meer getrouwd, en doet iedereen maar wat. Niet echt een rooskleurig toekomstbeeld denk ik bij mezelf, maar gezien hoe we allemaal aan het stoeien zijn met relaties, kan ik goed begrijpen dat mijn collega zo denkt. Als je ziet hoeveel scheidingen er zijn, vervolgt hij. Maar is vreemdgaan alleen met elkaar naar bed gaan of zoenen, vraag ik. Wat als je partner de hele tijd aan iemand anders denkt? Mentaal vreemdgaan. Je mag toch wel aan iemand anders denken, wordt er geopperd. Ja, maar wat als je partner weken lang aan iemand anders denkt, dan is hij/zij toch niet echt met jou? Dan is hij/zij wel thuis, maar in feite is je partner er niet. En appen met iemand dan? Hier zijn de meningen ook over verdeeld. Ik mag toch wel goedemorgen appen naar een collega, of niet? Tuurlijk, vinden we, maar met welke intentie….Je kan toch ook goedemorgen zeggen als je die collega ziet op werk? We zijn het erover eens dat vreemdgaan een gebrek aan intimiteit thuis laat zien. En dat het Internet het een stuk makkelijker maakt. Terwijl ik dit schrijf, is het voor mij duidelijk dat vreemdgaan eerst mentaal begint, namelijk door niet meer aanwezig te zijn bij je eigen partner. Door mentaal uit te checken en te denken aan iemand anders, zijn we al aan het weggaan bij onze eigen relatie. Niet alleen de relatie met onze partner, maar ook die met onszelf. Niet trouw zijn aan je partner, begint door niet trouw te zijn aan jezelf. En zo komt alles weer terug bij onszelf. Maar stel nou Mariette, dat ik het hele weekend aan jou heb gedacht, dat is dan toch geen vreemdgaan? Hmmm, maar waarom zou je het hele weekend aan mij denken? Interessant onderwerp, waar we vermoed ik morgen verder over praten.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares