Geweld met geweld

Vanmorgen werd ik wakker met het nieuws dat Bin Laden dood is. Nou ja, daar werd ik niet wakker mee, gelukkig niet, dit vernam ik na mijn meditatie (doe ik sinds gisteren weer). De tv stond aan en ik merkte dat mijn reactie niet groots was. Het enige dat ik zei was ‘oh’ en toen liep ik snel weg want de nieuwslezer kondigde aan dat de volgende beelden als schrokkend ervaren kunnen worden. Dat betekent wegwezen. Wat later mijmerde ik er nog wat over door en ik lees net dat hij doelbewust gedood is. Tja, dat wordt zo’n lange rechtzaak denk ik dan, daar zit niemand op te wachten. De Amerikanen zijn dolbij, Obama zal wel zalig verklaard worden, 2 mei wordt een nationale feestdag en er wordt van een historisch moment gesproken. Ik kan dit allemaal heel goed begrijpen en gevoelsmatig knaagt er toch iets. Want wat wil dit nu eigenlijk zeggen. Na een zoektocht van bijna tien jaar (die Bin Laden is wel héél goed in verstoppertje spelen maar dit komt wellicht omdat hij ruim vijftig broers en zussen heeft, nee, echt waar!) is dan eindelijk dé terrorist waar heel Amerika alle vormen van negativiteit op projecteert vermoord, maar wat komt hieruit voort vraag ik me dan af. Het voelt voor mij alsof we nu nog verder van huis zijn met deze actie. Of juist niet? Staat er nu wellicht een nieuwe generatie op die gaat voor vrede, liefde en verbinding. Bin Laden staat symbool voor terrorisme, voor het kwade, maar ik neem aan dat hij niet alleen terroristje speelt. Wat voor reacties zullen hier weer uit voortkomen? Geweld met geweld bestrijden, dit zal nooit de oplossing zijn. Zijn zoon is ook vermoord, dus die kan in ieder geval niet het werk van zijn vader voortzetten maar ik vermoed dat er genoeg andere aanhangers zijn die dit wél gaan doen. Of andere zonen. Het blijft fascinerend, dit soort nieuwsberichten. Wie die 25 miljoen dollaar beloning gaat opstrijken, daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar. Wellicht dat nu iemand in Pakistan heel blij (én rijk) is…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares