Healing or harming

Elke keuze die jij en ik maken, is of ‘healing‘ of ‘harming‘. Je zou ook kunnen zeggen dat elke keuze die we maken of liefdevol is of niet. Het is een keuze die in harmonie is met ons lichaam of het is een keuze die niet in harmonie is met ons lichaam. Er zit niets tussenin, geen grijs gebied, meer smaken zijn er niet. We maken allemaal ontzettend veel keuzes, in elk moment, elke dag weer. Het begint met de keuze hoe ik in de ochtend uit bed stap, wat ik voor ontbijt eet, de manier waarop ik praat tegen James, hoe ik achter mijn laptop zit en uiteindelijk weer hoe laat ik in de avond naar bed ga en ook hoe ik dan in mijn bed ga liggen. Geen enkele keuze staat op zichzelf, al mijn keuzes zijn met elkaar verbonden. Dit betekent dus dat hoe ik in de avond in bed ga liggen (en vooral ook welk tijdstip) van invloed is op hoe ik de volgende ochtend aan de dag begin. En hoe ik in de ochtend uit bed stap en de dag verwelkom, heeft weer een effect op de keuzes die ik maak voor mijn ontbijt. Mijn keuzes in voeding, slaap, beweging, hoe ik mijn werk doe, hoe ik reageer op situaties, hoe ik omga met emoties en de relatie die ik heb met mijzelf én anderen, zijn allemaal mijn verantwoordelijkheid. Mijn keuze. Zou het kunnen zijn dat alle keuzes die ik maak, elke dag weer, mijn eigen medicijn zijn…..? Zou het kunnen zijn dat ons medicijnkastje (in ons geval lade) veel omvangrijker is dan we in eerste instantie denken…? De manier waarop ik leef en alle keuzes die ik maak, zijn allemáál mijn medicijn. De enige manier om te weten of iets harming is of healing is door naar mijn lichaam te luisteren. In het verleden wilde mijn hoofd heel graag dat glas wijn aan het einde van de dag, maar mijn lichaam niet. In het verleden had mijn hoofd heel veel zin in die boterhammen met kaas, maar mijn lichaam vroeg om iets anders. In het verleden vertelde mijn hoofd dat ik lekker een koffie latte moest gaan drinken, maar mijn lichaam vertelde mij dit niet. Als we heel eerlijk zijn en echt ons lichaam laten spreken, dan weten we allemaal welke keuzes goed voor ons zijn en welke niet. Ik hoef er niets voor te doen, of ergens naar toe te gaan, of voor te studeren; slechts enkel en alleen weer terug te komen naar mij, in en uit te ademen door mijn neus en contact te maken met mijn lijf. Niets meer en niets minder.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares