Heb je even

Door mijn werk ervaar ik steeds meer hoe belangrijk het is om echt contact te maken met mensen. Ik werk de hele dag met mensen, continu. Ik bevind me in een soort vissenkom waarbinnen er constant interactie plaatsvindt. Een praatje hier, wat aandacht daar. Ook al is het maar heel kort, want soms kan een hallo en oogcontact al voldoende zijn. Ik merk hoe fijn mensen het vinden als je even de tijd voor ze neemt. Het hoeft namelijk niet lang te zijn, het gaat erom dat we elkaar zien. We willen allemaal gezien worden. Dit geldt ook voor het meisje achter de kassa bij de Appie, de man van de slager waar ik mijn lamsworstjes koop, de schoonmaker die ik smorgens tegenkom op weg naar mijn werk, de vuilnisman, mijn klanten en andere mensen die op mijn pad komen. Waarom zou ik tegen de ene persoon anders doen dan tegen de ander, vraag ik me af. Waarom niet bij elke ontmoeting mijn oprechte aandacht geven. Er is namelijk geen verschil, ook al doen we allemaal andere werkzaamheden. En ja, ik heb soms ook even geen zin, en dan denk ik ach nee, niet nog meer mensen of nu even niet.  Zo’n moment is ook ok. Het leuke is namelijk dat ik daarna ervoor kan kiezen om weer aanwezig te zijn. Het grote zin in het kleine. Het kleinste gebaar heeft vaak het grootste effect.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares