Het HPV virus

Jaren geleden kwam ik thuis van vakantie en had ik een brief van mijn huisarts met de mededeling of ik hem wilde bellen aangaande een negatieve uitslag van mijn uitstrijkje. Een behoorlijke schrok kan ik je verklappen. Ik had pap 4b, zo bleek, en ik werd geadviseerd om verdere onderzoeken te doen. Ik ben toen bij het OLVG onder behandeling gekomen waar ik, na een uitermate irritant en vrij pijnlijk eendenbek onderzoek, ten zeerste werd geadviseerd om mijn onrustige cellen operatief te laten verwijderen. Wij hadden in die tijd met Dokter Jeroen te maken, een alleraardigste gyneacoloog die vrij stellig en overtuigend was in zijn advies. Er werd mij wel iets verteld over een virus en dat het met verlaagde weerstand te maken zou kunnen hebben maar verder kreeg ik weinig keuze mogelijkheden mee. Voor mij was er toen maar één wezenlijk belangrijke vraag, namelijk: Kan ik na de operatie nog gewoon zwanger raken (en wat zijn de gevolgen voor een zwangerschap?) Op beide kreeg ik positieve antwoorden, geen probleem. Ik geloof niet in spijt hebben, ik heb ook nergens spijt van, en toch, als ik heel eerlijk ben, als ik antwoord zou moeten geven op de vraag: waar heb je spijt van in je leven, dan is het dat ik gekozen heb voor de operatie. Waarom niet eerst even rondvragen en kijken wat er nog meer mogelijk is voordat ik op zo’n kwetsbare plek een mes laat zetten. Dat zou ik, met de kennis en ervaring die ik nu heb, een volgende keer heel anders doen. Maar ja, zo is mijn leven gelopen en ik heb er veel van geleerd. Heel veel. Namelijk dat het wegsnijden van onrustige cellen wel degelijk invloed kan hebben op een zeer gewenste natuurlijke zwangerschap. Dat had Dokter Jeroen ons niet verteld. Ook heb ik geleerd dat de onrustige cellen worden veroorzaakt door een virus, namelijk HPV, en dat het veel slimmer is om de oorzaak aan te pakken dan de symptomen. Tenslotte heb ik geleerd dat het virus via alternatieve geneeswijzen te behandelen is. Hiervan is mijn vriendin S. een mooi voorbeeld. Die is binnen twee maanden van een hoge pap naar de laagste pap gezakt. Haar arts begreep er niets van….Wat kan ik dan blij worden van een artikel in de Volkskrant vandaag dat ze vrouwen eerst op het virus willen gaan testen in plaats van op onrustige cellen. Fantastisch! Dan zijn er ook, zo zegt het artikel, minder uitstrijkjes nodig. Nog steeds negeren heel veel vrouwen namelijk de oproep voor een uitstrijkje. Ik vind dit, sorry dames, dom. Ik ben ook geen fan van de eendenbek en mijn benen in van die beugels, maar ik ben wel grote fan van mijn gezondheid. Daarnaast kan je ook één keer per jaar een algehele checkup doen bij bv een electro acupuncturist. Die kan meten of je het HPV virus bij je draagt. Is dit het geval, dan kan hij er ook voor zorgen dat het weer verdwijnt. Ik weet nu, mede door deze ervaring, dat de witte jas ook niet alles weet en hoe belangrijk het is om heel goed naar jezelf te luisteren. Ik ben, net als iedereen, mijn eigen goeroe (en James mijn huis, tuin & keuken).

door
Vorige blog Volgende blog

Reacties

  • Manon
  • 7 augustus 2018

  Wat voor alternatieve geneeswijze behandeling heeft je vriendin gehad?

  • maren
  • 14 augustus 2018

  Hoi Marieke,

  Ik heb je blog gelezen, een blog van al een tijd geleden zie ik nu. Ik ben 27 jaar en blijk ook afwijkende cellen en het hpv virus bij me te dragen. Graag zoek ik naast regulier, naar alternatieve behandelmogelijkheden. Kun je me hier een paar tips in geven? Ik maak me namelijk heel erg zorgen !

  Groet

  Maren

  • Elle
  • 15 oktober 2018

  Hoi,

  Al jaren last van hpv en raak er maar niet vanaf. Al eens 3a met ingreep gehad. Graag hoor ik over de alternatieve methode.

  Gr. Elle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares