Het leven leven

Na tien geweldige dagen in Engeland ben ik weer heerlijk thuis. Thuis in Amsterdam en wéér een stukje meer thuis bij mezelf. De cursus die ik gevolgd heb, was echt fantastisch, leerzaam, bijzonder, mooi, en alle superlatieven die er maar zijn, maar de échte cursus zit uiteraard in het dagelijkse leven. Het leven leven is waar het werkelijk omgaat. Het volgen van een cursus heeft geen enkele zin, als je dat wat je geleerd hebt niet integreert in je leven thuis. De cursus moet je als het ware meenemen in je koffer naar huis, daar uitpakken en op elk moment van de dag toepassen. Het is aan mij de keuze in welke mate deze afgelopen tien dagen van invloed zullen zijn op de dagen die volgen. Ik weet nu hoe het voelt om gentle te zijn, ik weet nu hoe fijn het is om goed voor mezelf te zorgen, ik weet nu hoe belangrijk het is om eerlijk te zijn, ik weet nu hoe essentieel het is om expressie te geven aan hoe ik me voel, ik weet nu hoe lekker ik me voel na tien dagen geen suiker te eten, ik weet nu hoe helder ik me voel en hoeveel energie ik kan hebben, ik voel nu zo goed dat alles energie is, ik weet nu dat alles begint bij de relatie met mezelf en ik weet nu dat ik me geweldig kan voelen zonder dat ik hiervoor een stimulatie van buitenaf nodig heb, ik weet nu dat het leven gaat om mensen en contact maken. En ik weet nog zoveel meer. Maar het is aan mij de keuze, wat ik hiermee ga doen. Ik kan kiezen. Telkens weer. Ik kan kiezen met welke energie ik iets doe, ik kan kiezen met welke intentie ik de dag begin, ik kan kiezen wat ik in mijn mond stop, ik kan kiezen hoe ik iets zeg tegen iemand, ik kan kiezen hoe laat ik naar bed ga, ik kan kiezen of ik iets gehaast doe of in rust, ik kan kiezen hoe ik met mezelf en met iemand anders omga, ik kan kiezen hoe ik mijn thee drink en ik kan kiezen of ik ergens ja of nee tegen zeg. Best een boeiende cursus, het leven.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares