I have a dream

Vandaag was ik met vriendin collega  E. naar de Droomdag van Vrouw & Passie (www.vrouwenpassie.nl). Een dag waar 400 vrouwen waren, met workshops, lezingen en stands met informatie en uiteraard veel ruimte voor ontmoetingen. Heel erg leuk en inspirerend. Wat is dat eigenlijk, een droom hebben? Heb jij een droom? Als ik aan het woord droom denk, associeer ik dit met de toekomst. Dus niet nu. Daar begint het voor mij al te wringen. Maar goed, niks mis mee, de toekomst, die ontstaat immers uit het nu. Ik zat in een schrijf workshop (schrijf de dingen niet van je af maar naar je toe) en het was leuk om te ervaren hoe voor elke vrouw het hebben van een droom anders is. Veel is gericht op werk, terwijl een droom naar mijn mening ook een situatie kan zijn, een gevoel, een zijnstoestand. Of een combinatie. Stel je hebt een dagboek, en wat staat er in dat dagboek op 10 maart 2016..? Schrijf een kort fragment, denk niet na, en laat de woorden komen. Ver weg plannen is niet mijn sterkste kant, maar het is wel leuk om te ervaren wat je opschrijft tijdens zo’n opdracht. De woorden komen en als ik mijn eigen censuur stem in mijn hoofd tot tijdelijke stilte kan brengen, is het leuk om te zien wat er dan uit mij komt. Veel dingen die ik opschreef, zijn er al. Zo kwam James ook voor in dit dagbroek fragment dus de komende vijf jaar zit hij nog aan mij vast… Ontspannen idee. Ook had ik het warm in mijn dagboek fragment. Gaan we dan toch nog een keer emigreren naar dat warme Azië? Als ik over vijf jaar nog steeds een blogger ben, zal ik laten weten wat er allemaal is uitgekomen van mijn droom….

p.s. Visitekaartjes zijn een groot succes, iemand dacht dat ons logo (de appeltaart) een krentenbol was…Das altijd beter dan wat James erin zag….een drol!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares