In blijven (be)hangen

Soms kies je iets, terwijl je al weet dat het niet klopt. Het lichaam communiceert duidelijk, en weet precies wat waar is en wat niet. Ook een keuze in behang. Mijn Edo Gold behang met vogels in mijn werkkamer vind ik prachtig, maar wat doe ik erbij? Op gevraagd advies had ik er een behang bijgekocht, die bij aankomst met de post geen wow gevoel bij me aanwakkerde. Het kon niet geruild worden.

Dan toch maar proberen, en na woeste arbeid van onze gepensioneerde buurman en mijn eigen man, hing alles. Het gouden vogelbehang geeft me een enorm wow gevoel, een verrijking, het andere behang haalt die wow naar beneden. Ik wist het al, want eigenlijk wilde ik iets blauws. Ik ging in mijn hoofd, er kwamen praktische redenen waarom ik vooral geen blauw moest doen.

Dagelijkse lessen van het leven, dit keer met een behoorlijk prijskaartje eraan. Maar blijf ik erin hangen? Nee. Hoe vaak blijven we in verhalen, emoties, gisteren, vorige week, die ene opmerking van een collega, het nieuws, een mailtje, een ruzie, het weer, irritaties, en al die momenten dat we niet naar ons gevoel geluisterd hebben, hangen?

Inmiddels zijn er twee kleuren blauw, op de proef, over het dure behang heen geverfd. Ik weet al welke van de twee het wordt. De kleur die mij net iets meer uit mijn comfort zone haalt en die zorgt voor een uitroepteken achter de wow.

door
Vorige blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares