In de stad

James belt, even kletsen en om te kijken waar ik uithang. Hoe is het in de stad? Ik heb niet echt een geweldige ochtend, zeg ik tegen James, ik ga zo even emotioneel nootjes kopen. James begint te lachen en zegt “dat is goed schat, doe dat maar lekker”. Ik sta midden in de Kalverstraat en heb het gevoel dat iedereen leuke dingen koopt, behalve ik. Met hoge verwachtingen was ik de stad ingegaan, en zoals altijd, werkt dat niet. Waar ben je naar op zoek, vraagt James. Nou gewoon, zo’n lekkere fluffy zomerbroek (of twee). Mmm, zegt James, ik weet niet zo goed hoe die eruit zien. Ik zelf eigenlijk ook niet, behalve dat ik afgelopen weekend hele leuke zomerbroeken voorbij heb zien komen bij een vriendin van mijn zus. Je moet naar de Zara, opperde ze. Zara it is. Al heel snel heb ik door dat dit um niet wordt. Ben ik te oud voor deze winkel, is een gedachte die langskomt. Er staan schoenen waar ik geen twee meter op kan lopen en vrijwel alle topjes en shirtjes zijn doorschijnend. Mevrouw, wat moet ik hier onderaan? Nog steeds geen zomerbroek. Voor de gein loop ik even ‘forever 21‘ binnen, het nieuwe walhalla voor shopaholics. Alles kost onder de 20 euro en de korte broekjes zijn zo kort, dat zelfs mijn billen er niet in passen. Godzijdank ben ik geen 21 meer. Waarom is er geen ‘forever 40‘ vraag ik mij af. Volgens mij ben ik te rijp voor de Kalverstraat en is het tijd voor een upgrade. Jammer dat mijn portemonnee niet mee doet met die upgrade. Ik ga de volgende keer naar een winkel die niet in de Kalverstraat zit. Ik zit inmiddels in de tram op weg naar huis als James weer belt. Ik ga naar huis, ik heb het gehad, ik ga lekker naar Lucy (logeerhond). Al etend van mijn emo nootjes kijk ik naar buiten, naar een billboard van coca cola light. “100% love, 0% calories” staat er op. Ik bedenk mij dat ik dolgraag de makers van deze reclame zou willen uitnodigen voor een gesprek om met hun te gaan kijken wat nou eigenlijk liefde is.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares