Inchecken bij jezelf

Wat is het toch fascinerend dat we als mensen zoveel tijd en aandacht besteden aan dingen in de toekomst, andere mensen, (andermans) problemen, spullen, aardig zijn en ander soort afleiding buiten onszelf (of in ons hoofd) en hierdoor zo weinig tijd en aandacht overhouden voor wat er voor geweldigs binnen onszelf en in dit moment bevindt. Door mijn tijd nu in Engeland en de ervaringen die ik hier heb, ervaar ik steeds weer een beetje meer hoeveel moois er in mij zit. Dat ik steeds een beetje meer liefde voor mezelf kan voelen, mezelf kan waarderen, en dat ik dus ook steeds minder die bevestiging vanuit iets of iemand buiten mezelf nodig heb. Tuurlijk, die zit er wel, en hoe. Het is alleen fijn te merken dat deze behoefte minder wordt en dat ik me er wederom van bewust wordt gemaakt. Het is ook fijn te merken dat ik prima alleen kan zijn, dat ik prima zonder tv, boek, muziek of een kop koffie bij de coffee company kan. Dat ik prima zonder al teveel afleiding met het moment kan zijn. Dat ik kan genieten van gewoon zijn, met mezelf. Zonder dat ik iets moet gaan doen, ergens naar toe moet, iets moet veranderen of ondernemen. Of dat saai is? Nee, totaal niet. Dat is nou juist zo leuk. Het is niet saai, het is een andere vorm van genieten. Het is genieten om niets. Nou ja, om niets, het is genieten van binnenuit. Het is een mate van je vervuld voelen. Het betekent dat je niet continu hoeft ‘uit te checken’. Hiermee bedoel ik dat je in je hoofd gaat vluchten, over de toekomst gaat nadenken, dat je ergens anders zou moeten zijn, je zorgen maakt, al met het volgende plan bezig bent, het volgende speeltje of vermaak, met andere woorden, niet aanwezig wilt zijn. De behoefte om uit te checken (lees: niet volledig aanwezig willen zijn) ontstaat vaak omdat er niets van binnen zit. Dus waarom zou je inchecken bij jezelf, als het daar leeg is. Als daar niets te halen is. Best confronterend om te ervaren hoe vaak ik uitgecheckt ben. En best gaaf om te ervaren hoe mooi het is om in te checken. Jezelf te dragen, je eigen verantwoordelijkheid te nemen en een mate van emotionele onafhankelijkheid te hebben. Want zal ik je een geheimpje verklappen? Ik vind dit ook nog lastig om te horen hoor en binnen te laten, en toch is het zo…..Jij bent geweldig (net als ik)!!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares