Integriteit en verantwoordelijkheid

Vandaag wederom een briljante dag en ik heb het gevoel dat ik al weken weg ben. Fijn gevoel. Dit komt doordat ik zoveel meer aanwezig ben, minder gedachtes heb, niet met andere personen en zaken in mijn hoofd bezig ben en hierdoor een tijdloos gevoel ervaar. Ik ben hier, en niet ergens anders. Ik kan niet anders zeggen, een aanrader. Wat mij vandaag werkelijk overdonderd heeft, is wat er gebeurt als iemand, bijvoorbeeld aan arts of iemand anders die met mensen werkt, niet volledig aanwezig is én zich niet bewust is van zijn eigen zijn (eigen energie). Herken je dat, dat als je ergens geholpen wordt of behandeld door iemand, en deze persoon heeft een matig humeur of net even niet zijn dag, dat jij dat voelt? Of als iemand binnenloopt die net een enorme ruzie heeft gehad en jij denkt, nou, die staat ook op ontploffen zeg. Die persoon komt dan niet alléén binnenlopen, die ruzie neemt íe mee. We deden vandaag een oefening waarbij de een de practitioner (behandelaar) was en de ander de cliënt. De groep was dus opgesplitst in twee. De groep met practitioners mochten met elkaar kletsen, koetjes en kalfjes, zich niet bewust zijn van hun lichaam en totaal niet bezig met dat ze straks een cliënt gaan ontvangen. Dit was voor de groep cliënten al heel heftig om waar te nemen, omdat het al behoorlijk luidruchtig klonk en alles behalve liefdevol. Vervolgens moest elke practitioner naar zijn cliënt toelopen en zijn hand op haar hart leggen. Het leek wel een tsunami…echt waar. Zoals zij naar ons toe kwamen lopen, totaal niet in contact, niet gentle, niet aanwezig en niet vanuit hun liefdevolle zijn. Heel heftig. Ik wilde eigenlijk die hele hand niet op mijn hart hebben. Weg ermee! Toen mochten de pratitioners weer terug en opnieuw gaan kletsen, maar dit keer vanuit contact, in hun eigen zijn, liefdevol vanuit hun hart én wetend dat ze straks een cliënt hebben. Wat een verschil, ongelofelijk. In alle rust en liefde kwamen ze op ons aflopen en de ervaring was totaal anders. Wat we mochten ervaren én leren, is dat we allemaal een energetische integriteit en verantwoordelijkheid hebben en dragen. In alles wat je doet. Of je nu de hond uitlaat, je een email stuurt, met iemand praat of iemand behandeld. Als dit niet vanuit liefde is, dan draag je niet liefde over. Als je nog in je hoofd met een ruzie zit of een onopgelost issue met iemand hebt, dan draag je dát over. Ik ben verantwoordelijk voor mijn energie en wat ik overdraag. Die heb ik vandaag behoorlijk gevoeld….Zeker toen ik mijn eerste (korte) sessie mocht geven aan iemand op de behandeltafel….Wow. Super gaaf en ook een enorme oefening in liefde zijn. Niets proberen, niets doen, alleen maar liefde zijn.

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares