Intercity’s met gedachtes

Mariette, wat is het toch fijn hoe licht jij alles houdt. De woorden van mijn cliënt na haar coaching/sacred esoteric healing sessie deze week. Een jonge vrouw die bij mij komt omdat ze last heeft van gedachtes, denkt dat ze niet alleen kan zijn en hier wat paniekerig over is.

Ze vertelt dat ze het moeilijk vindt om alleen te zijn nu ze op zichzelf woont en deelt nog wat verhalen, maar realiseert zich gaandeweg ons gesprek dat dit issues zijn die ze creëert en dat ze eigenlijk gewoon meer in het moment aanwezig mag zijn. Is ze dat niet, dan nemen de intercity’s met gedachtes, zoals ik ze graag noem, het over.  En dat kan best intens zijn.

Ze vertelt dat ze vlak voor de sessie in de supermarkt was en toen ze op haar fiets stapte, merkte ze dat het mandje van de supermarkt nog om haar arm hing. Waar was je, vroeg ik. In mijn hoofd, zei ze. Ze zit veel in haar hoofd, heeft vaak haast en last van anxiety. Dat voelt ze met name rondom haar hartgebied. Hoe vaak ben je bezig met de toekomst? Heel vaak. Een van de redenen dat we anxious zijn, zeg ik, is omdat we denken dat we iets niet aankunnen, ergens niet mee kunnen dealen, omdat we denken dat we niet goed genoeg zijn. Dat we niet voldoende uitgerust zijn. Hoe vaak heb je in de afgelopen twee weken iets meegemaakt wat je niet aankon? Niets, antwoordt ze. We krijgen nooit meer dan we aankunnen, zeg ik. Schrijf die maar op en hang die op de ijskast.

Als ze van de massagetafel komt, geef ik haar wat tips hoe ze meer in contact met haar lichaam kan zijn en blijven, waardoor ze bewust aanwezig is. Hierdoor weet ze precies wat ze moet doen (of niet doen), of zeggen (of juist niet zeggen) in elk moment. Als we er niet zijn, is dat lastig.

Als ze weggaat, kijken we elkaar aan. Er is niks mis met jou, zeg ik. Je bent niet kapot, incompleet en je hebt ook geen issues. Je mag gewoon meer aanwezig zijn. En je bent nooit alleen. Nooit. Dat weet ik, zegt ze, ik kon al voelen dat die gedachtes niet klopten.

Foto: Von Koenigswege Design

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares