Irene gaat los..

Nee, niet onze eigen koninklijke bomenknuffelaar maar de orkaan die momenteel huishoudt aan de oostkust van Amerika gaat flink los. Dat lijkt me best spannend, zeg ik net tegen James. En dit is een behoorlijk understatement. Toen gisterochtend hier het onweer losbarstte, belde ik mijn afspraak op om te zeggen dat ik niet naar buiten wilde. Ook omdat ik niet nat wilde worden, maar ook omdat ik het té spannend vond. Zij gelukkig ook…Onweer, harde regen en wind, allemaal weersomstandigheden die ik zeer onaangenaam vind. Ook al is het in ons land behoorlijk ruk weer, gelukkig wordt ons niet gevraagd te evacueren. Nu zitten wij lekker op vier hoog maar stel je voor, dat je gemeld wordt om te evacueren wegens een storm, en laten we haar Hanneke noemen. Wat doe je dan? Ben je eigenwijs en blijf je zitten of pak je een tasje en laat je huis en haard (bank) achter? Mezelf kennende waarschijnlijk het laatste. Het zou fijn zijn als die bank mee zou kunnen maar die past helaas niet in onze auto. Wat neem je dan mee, vraag ik me af. Ik zou in ieder geval lekker zittende kleding aantrekken (lees: mijn joggingbroek). Ik kan me er, gelukkig, niets bij voorstellen. Maar dat het weer grillig is en precies doet waar ze zin in heeft, dat moge duidelijk zijn. Wat zijn we toch nietig als mensen, zeker met dit soort natuurgeweld. We hebben er niets over te zeggen. Op zo’n moment is alleen onze veiligheid belangrijk en dat we iets te eten en te drinken hebben. De rest doet er totaal niet toe. Onze nietigheid maakt heel nederig, althans, zo ervaar ik dat. Ook al hebben wij hier geen Irene en is Hanneke geheel fictief, feit blijft dat moeder aarde haar ding doet. Ik ga ervan uit dat ik altijd precies op de plek ben waar ik moet zijn. Nu is dat thuis op de bank met James. In mijn joggingbroek…..Dan ben ik toch een beetje voorbereid, mochten we nog een nasleep krijgen van Irene. James heeft de zijne ook al aan dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken. Misschien toch maar een lastminute gaan boeken naar de Turkse zon…….

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares