Kamer van Koophandel

Vanmorgen had ik een afspraak bij de Kamer van Koophandel voor mijn praktijk. Dit geeft het geheel wat meer aarding en maakt het ook meteen serieus, zonder serieus te worden uiteraard. Ik had al van alles vantevoren ingevuld en zat net met mijn nummer te wachten toen ik al werd opgeroepen. Ik moest naar nummer 2, waar een hele grote lamp stond. Een man van mijn leefdtijd kwam ook op die lamp afgelopen dus zei ik: goh, het lijkt hier wel een dating gebeuren. Hier kon hij wel om lachen, en hij vertelde dat hij daar geen ervaring mee had dus niet wist hoe dat eraan toe gaat. Ik zei dat ik er ook geen ervaring mee heb, maar dat ik het wel grappig vond om elkaar zo te treffen bij lamp 2. Of ik wel zeker wist dat ik mij wilde inschrijven in de KvK, gezien de omzet die ik verwacht te maken. Voor een nano seconde kreeg ik even het gevoel dat mijn feestje niet doorging, maar ik herpakte mezelf snel en zei dat ik het zeker wist, dat het goed voelde om te doen, zodat mijn praktijk kan aarden. Daarbij zei ik, is dit voor mij een feestje, ik had eigenlijk balonnen mee willen nemen. Mmm zei hij, champagne was leuk geweest. Ik drink geen champagne zei ik, waarop hij zei dat hij geen balonnen had. Nou ja, dacht ik, het is zoiezo feest, want ik zit bij de KvK en ik ga mezelf lanceren. Dat kan ook zo’n feestelijke attributen. Binnen tien minuten waren we klaar en stond ik weer buiten. Kort maar krachtig feestje…..Ook al is het zo gepiept, toch doet het iets met me merk ik. Het voelt volwassen en professioneel met zo’n Kvk nummer en straks de belastingdienst die van alles van mij wil. Het voelt alsof ik me zelf laat zien, mezelf echt claim en zeg: hallo wereld, ik ben er, en hoe!

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares