Komkommer in mijn keukenkastje

Toen ik vanmorgen nietsvermoedend mijn keukenkastje opendeed om wat crackers voor mijn ontbijt te pakken, trof ik daar een komkommer aan. Wat doet deze komkommer in mijn keukenkastje? Waarom ligt die niet in de groentelade van mijn ijskast, waar mijn komkommers altijd liggen?

Deze vragen stelde ik aan mezelf, alhoewel ik het antwoord natuurlijk allang wist. Ik woon alleen, dus er is niemand die ik als schuldige kan aanwijzen. Is dit een voorbode op de overgang? Ietwat verbaasd legde ik de komkommer waar deze hoorde en toverde er zich een glimlach op mijn gezicht. Hoe was mijn dag gisteren geweest en welke keuzes hebben ertoe geleid dat ik aan het einde van de dag een komkommer, samen met wat andere boodschappen, in mijn keukenkastje heb gelegd?

Dat is het mooie aan het leven: ik krijg continu reflecties en de impact van mijn keuzes te zien, en te voelen. Gisteren was ik minder bij mijn stilte, was er van alles door elkaar heen, had ik niet één maar twee decafé latte havermout comfort koffies gedronken, waar ik totaal hieperdepiep van was geworden, was ik bellend de Albert Heijn ingelopen, heb ik weliswaar niet bellend mijn boodschappen betaald, liep ik naar huis, stuntend met mijn telefoon, voelde ik vervolgens een lichte tijdsdruk, ben ik minder aanwezig mijn boodschappen gaan uitpakken, want ik wilde nog wel koken en eten voordat ik op pad ging, en waren mijn lichaam en hoofd dus niet samen in afstemming door de dag heen aan het bewegen, waardoor ik achteloos een komkommer in mijn keukenkastje heb gelegd.

Vandaag voelt mijn dag totaal anders. Ik zie de komkommer als een mooie uitnodiging, waarbij ik op deze gloednieuwe dag andere keuzes kan maken. Keuzes die mij ondersteunen om meer bij mijn stilte te blijven, dieper weg te zakken in mijn lichaam en om alles wat ik doe met volledige aanwezigheid te doen. En dus niet ‘even’ iets snel doen. Zodra ik mezelf gevangene maak van tijd, gebeuren er wonderlijke dingen.

Wat je niet al kan leren van een komkommer in een keukenkastje..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares