Kwaliteit van leven

Vandaag kwam het onderwerp kwaliteit van leven ter sprake, dit naar aanleiding van een gesprek wat ik had over verlangens. We hebben als mens allemaal verlangens, en in mijn geval is dat om moeder te worden. In welke mate heb je oog voor je eigen kwaliteit van leven in het verwezenlijken van je verlangens. Voor ieder mens is de kwaliteit van leven anders en liggen daarmee de grenzen om deze kwaliteit te behouden anders. Je kan heel hard werken, veel geld verdienen en veel succes hebben, terwijl je daarnaast fysiek bijna instort en heel moe bent. Je kan heel erg voor anderen klaar staan, zorgzaam en liefdevol zijn en altijd de ander willen helpen, terwijl je zelf eigenlijk door je energie heen bent en niet zorgzaam naar jezelf toe bent. Waarin zit dan de kwaliteit van het leven? Voor mij zit de kwaliteit in het leven onder andere dat ik ruimte, rust en vreugde ervaar in de dingen die ik doe en dat ik in eerste instantie heel goed voor mezelf zorg, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. En dat ik goed blijf voelen en ervaren wat voor mij juist is. Ik las laatst dat wat ik ook zoek, of denk te willen, hoe lang het verlanglijstje ook is, al mijn wensen zijn slechts een reflectie van mijn verlangen om thuis te komen. Nou, das een leuke om over na te denken…..

door
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 shares